HALK ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 41'inci yılında, memleketi Sivas'ın Şarkışla İlçesi'ne bağlı Sivrialan Köyü'ndeki mezarı başında anıldı. Ozanın ölümünün ardından müzeye dönüştürülen evi de ziyaretçi akınına uğradı.
78 yaşında yaşama veda eden halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun ölümünün 41'inci yılı nedeniyle mezarı başında anma töreni düzenlendi. Törene Vali Alim Barut, Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Okşin Akşit, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, protokol üyeleri ve Aşık Veysel'in oğlu Ahmet Şatıroğlu ile Cumhuriyet Üniversitesi Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı. Yaklaşık 200 kişinin katılımıyla gerçekleşen anma töreninde, halk ozanı Emaneti tarafından Aşık Veysel'in eserleri seslendirildi. Daha sonra Aşık Veysel için dua edilerek mezarına karanfil bırakıldı. Vali Alim Barut, Aşık Veysel'in türkülerini dinleyen gençlerin onu anlaması gerektiğini ifade etti. CHP Milletvikili Özdemir ise Aşık Veysel'in türkülerinde birlik ve beraberlik mesajları verdiğini ifade ederek saygıyla andıklarını söyledi.
AŞIK VEYSEL'İN BAL MUMU HEYKELİNE YOĞUN İLGİ
Vali Barut ve beraberindekiler daha sonra Aşık Veysel'in ölümünden sonra köyde müzeye dönüştürülen evini ziyaret etti. Ozanın yatağı, sazı, fotoğrafları ve özel eşyalarının bulunduğu müze ziyaretçilerin akınına uğradı. Müzede en çok ilgiyi ise Aşık Veysel'in balmumundan yapılan heykeli gördü. Ziyarete gelenler heykel ile bol bol fotoğraf çektirdi. Müzedeki programda halk ozanları Aşık Veysel'in eserlerinden örnekler sundu.

GC(EA/SS) (FOTOĞRAFLI)