Enver ALAS / İstanbul, () - İLKELİ Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası (Eğitim İlke-Sen) üyesi bir grup, asgari ücret zamlarını protesto etti. 

Eminönü Meydanı'nda toplanan yaklaşık 20 kişilik grup, 'Asgari ücret değil; hakça bölüşüm, adil paylaşım!', 'Açlık sınırı 1200, asgari ücret 891 lira!' yazılı pankartlar açtı. Grup adına, Eğitim İlke-Sen üyesi Emre Karaca basın açıklamasını okudu.

TEKBİR GETİREREK SLOGAN ATTILAR

Basın açıklaması okunduğu sırada grup sık sık slogan attı. Grubun tekbir getirerek 'Asgari ücret köleliktir', 'İşçiler ölüyor sermaye büyüyor' şeklinde slogan atması ise dikkat çekti.

Açıklamada, Asgari ücretle çalışan milyonlarca emekçinin 846 lira olan aylık ücretleri bugün sadece 45 liralık bir artışla 891 lira olacak. Bugünden itibaren kölelik 891 lira... Emeğin, emekçinin alınteri bu kadar ucuz, sömürü işte bu kadar açık... Bugün halkımızın en az 15 milyonu asgari ücreti bölüşerek yaşamaya çalışıyor. İktidar ve sermaye çevrelerinin geçtiğimiz Aralık ayında sergiledikleri ortaoyununun bir devamı olarak bugün asgari ücretlilerle dalga geçer gibi kuruşluk zamlar yapılıyor. Asgari ücreti reddedip hakça bölüşümü, adil paylaşımı savunalım. Haksızlığın, zulüm ve sömürünün karşısında adaleti arayanların yanında saf tutalım. Rabbimiz Beled suresinde köleliğe ve yoksulluğa karşı çıkmayı 'sarp yokuşu tırmanmak' olarak ifade ediyor. Gelin, 'sarp yokuş'u birlikte tırmanalım, adil bir dünyayı birlikte kuralım ifadelerine yer verildi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.