ÇORUM'un Ortaköy İlçesi'ne bağlı Aşdağul Beldesi’nde iptal edilen belediye başkanlığı seçimleri için bugün tekrarlanıyor. Seçmenler sabah 08.00'dan itibaren oy kullanmaya başladı.
Geçen 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Ortaköy İlçesi Aşdağul beldesinde CHP'li aday Dursun Uzunca 596, AK Partili aday Mehmet Çelik ise 595 oy aldı. AK parti seçim sonuçlarına itiraz etti. AK Parti Ortaköy İlçe Başkanı Mustafa Uysal’ın yaptığı itiraz başvurusunu değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, oy sayımının hatalı olduğu ve yanlış oy kullanıldığı gerekçeleriyle yapılan başvuruyu değerlendirerek seçimleri bugüne erteledi. Bugün saat 08.00'dan itibaren de seçmenler sandıklara giderek oy kullanmaya başladı. 1730 seçmen Aşdağul Şehit Mahsuni Türkmen İlkokulu’nda kurulan 6 sandıkta akşam saat 17.00'ye kadar oy kullanacak.
OKULDA JANDARMA GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI
Oyların kullanılacağı okulun çevresinde ve içinde jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Seçmenler 6'lı gruplar halinde içeri alınırken zaman zaman tartışmalar görüldü. CHP adayı Dursun Uzunca ve AK Parti adayı Mehmet Çelik, görevliler dışında sandık müşahitleri de dahil oyunu veren herkesin dışarı çıkarılmasını istedi. Jandarma da oy kullananlar ve sandık görevlileri dışındaki herkesi dışarı çıkardı.

YÇ(MS/İD) (FOTOĞRAFLI)