ARTVİN’ in Kafkasör Yaylası Cerattepe Mevkii'nde yapılması planlanan altın madeni için düzenlenen ÇED Bilgilendirme Toplantısı protestolar nedeniyle iptal edildi.
Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki ÇED bilgilendirme toplantısından önce 700 kişilik salonu dolduran maden karşıtları, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile maden şirketi yetkililerinin toplantıyı yapmasını engelledi. Kürsüye çıkan Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu üyesi avukat Bedrettin Kalın, yetkililerin konuşmasına izin vermedi. Kalın, şöyle dedi:
"Cerattepe bölgesinde açık altın işletmeciliği ÇED bilgilendirme toplantısı için burada bulunuyoruz. Açık altın işletmeciliği konusunda bilgilendirilme ihtiyacımız olmadığı gibi, böyle bir toplantının ne bu toplantıyı yapanlara, ne burada toplananlara, ne Artvin halkına, ne de Türk halkına bir faydası yoktur. Bu Artvin için bir yıkım, talan, yok etme, öldürme projesidir. Bunun hepimiz farkındayız ve bunlardan öğrenecek bir şeyimiz yok."
Salonda bulunanların alkışlar ve ıslıklarla protestolarını sürdürmesi üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile maden şirketi yetkilileri polis eşliğinde salondan ayrılmak zorunda kaldı. Maden karşıtları, 'Katil şirket, Artvin’i terk et', 'Artvin’de maden istemiyoruz' sloganları atmaya devam etti.
Yetkililerden toplantı tutanağını almak isteyen maden karşıtları, toplantının ardından  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne kadar yürüdü.  Yolu trafiğe kapatan yaklaşık 800 kişilik grup eylemlerini müdürlük önünde de sürdürdü. Çevrecilerin aralarından seçtikleri temsilcilerin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileriyle görüşerek ÇED Bilgilendirme Toplantısı tutanağını alması üzerine protesto sona erdirildi.

FOTOĞRAFLI