ARTVİN’de üç dönemdir Belediye Başkanlığı yapan ve Ak Parti’nin adayı Mehmet Kocatepe’nin gerisinde kalarak seçimi kaybeden CHP’li Belediye Başkanı Emin Özgün, “Siyasiler üzülmekten çok sonuçlardan ders çıkartmalı” dedi. Artvin’in yıllardır CHP’nin yönetiminde kaldığına işaret eden Ak Parti’li Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise, “Sanırım Artvinli bir değişime ihtiyaç olduğunu gördü” diye konuştu.
Seçimi kaybeden CHP'li Belediye Başkanı Emin Özgün, basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanlığı görevini hizmet yarışı olarak değerlendiren Özgün, şunları söyledi:
“Bunu dramatize etmek, üzülmek gerekmez. Bence siyasiler üzülmekten çok sonuçlardan ders çıkartmalı, Sayın Kocatepe’ye yeni görevinde başarılar diliyorum. İnşallah Artvin’e bizim yapamadığımız hizmetleri yerine getirirler, Artvin’in sorunlarını çözerler. Vaat edilen projelerin takipçisi olacağım. Artvin benim yaşam biçimin, benim havam, suyum, aşım, ekmeğim.“
Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Ak Parti’li Mehmet Kocatepe ise, “Uzun dönemdir Artvin Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminde devam eden bir şehirdi. Artvinli bir değişeme ihtiyaç olduğunu gördü, projelerimizi beğendi ve bu seçimde bizi beş yıllığına iktidara getirdi. Sorumluluğuz çok ağır ve bunu biliyoruz. Artvinli bugün yaptığı tercihten asla pişman olmayacak“ dedi.

AG (TM/AK ) (FOTOĞRAFLI)