DENİZLİ Emniyet Müdürlüğü, gençlerin meslek edinerek iş bulmalarını sağlamak için hayata geçirdiği Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi kapsamında arkeolojik kazı kursunu tamamlayan 10 gence sertifikalarını verdi.
Denizli Emniyet Müdürlüğü, 17-21 yaş arasındaki işsiz gençlerin meslek kazanarak istihdam edilmesini sağlamak amacıyla Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi’ni hayata geçirdi. Proje kapsamında 56 işsiz genç kaynakçılık, bilgisayar işletmenliği, fayans, seramik, karo döşemeciliği, kadın kuaförlüğü ve servis elemanı kurslarını tamamlayarak çeşitli işyerlerinde çalışmaya başladı. Denizli’de 19 antik kent bulunması ve buralardaki kazılarda çalışacak eleman sıkıntısı yaşanmasını dikkate alınarak, arkeolojik kazı kursu da düzenledi. Kursu tamamlayan 10 genç sertifikalarını aldı.
600 SAATLİK KURSU TAMAMLADILAR
Denizli Valiliği toplantı salonunda düzenlenen törene Vali Abdülkadir Demir, Emniyet Müdürü Zeki Bulut ve çok sayıda müdür yardımcısı ile polisler katıldı. İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, çocukları topluma kazandırmak için sosyal projelerin yanı sıra meslek edindirme kursları da düzenlediklerini belirterek, "Liseyi tamamlayamayan ya da meslek sahibi olmayan gençleri topluma kazandırmak için bu projeye başladık. Çeşitli kurumların desteğiyle arkeoloji kursu düzenledik. Laodikya antik kentinde 10 gencimiz, kazı çalışmalarında 600 saat kurs gördü. Kursu başarıyla tamamlayan gençler, hem sertifika aldı hem de meslek sahibi oldu" dedi.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise Denizli’nin açık hava müzesi olduğunu belirterek 19 antik kentin bulunduğu Denizli’de 9 yerde kazı çalışmalarının yapıldığını dile getirdi. Eğitimi tamamlayan gençlerin bu çalışmalarda istihdam edileceğini vurgulayan Demir, "Toplumda hiç kimse suçlu ya da kabahatli değildir. Biz yöneticiler olarak üstümüze düşen görevi yapmalıyız. Bir yerde sorun varsa sorumluluk bize aittir. Gençleri biraraya getirme ve topluma kazandırma anlamında önemli bir adım atıldı. Gençler mesleklerine sahip çıksınlar" diye konuştu.
Daha sonra arkeoloji kursunu başarıyla bitiren 10 gence sertifikaları Vali Demir ve Emniyet Müdürü Bulut tarafından verildi.