Burak GEZEN- Hilmi DUYAR/SOMA (Manisa), () - MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında arkadaşlarını kurtarmak için madene giren ve 5 gündür kendisinden haber alınamayan 2 erkek çocuk babası Mustafa Korkmaz'ın ailesinin gergin bekleyişi sürüyor. DNA testi sonucunu bekleyen ailesi, gerekli önlemlerin alınması durumunda böyle bir facianın yaşanmayacağını söyledi, tepki gösterdi.
Mustafa Korkmaz'ın adını eşi Sema Korkmaz maden girişinde gelen her siyasiye, "Ne olur eşimi bana verin" diyerek duyurdu. Sema Korkmaz dün de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a, "Çocuğum babasını soruyor, bana kocamı verin" dedi. Genç kadın Bakan Yıldız tarafından saat başı telefonla aranacağını söylenerek evine güçlükle gönderildi.
Facianın meydana geldiği ilk saatlerdeki can pazarının yaşandığı madene arkadaşlarını kurtarmak için giren işçilerden iki erkek çocuk babası 32 yaşındaki Mustafa Korkmaz'ın yakınları şimde DNA sonucunu bekliyor. Yakınları ve komşuları madencinin eşi Sema Korkmaz, annesi Mehpare Korkmaz ve babası Orhan Korkmaz'ı ziyaret edip destek olmaya çalışıyor.
Soma'nın Avdan Mahallesi'nde oturan madencinin babası Orhan Korkmaz, 10 yaşındaki Berkay ve 7 yaşındaki Eray isimli torunlarının babasını beklediğini söyledi. Aynı madenden devletin işlettiği dönemde emekli olduğunu, özel şirketin almasının ardından oğlu Mustafa Korkmaz'ın 10 yıldır burada emniyetçi olarak çalıştığını söyleyen baba Orhan Korkmaz, elinde keser ile bulunan vücudu yanık kişinin oğlu olabileceğini, DNA testinden sonra cenazeyi teslim alabileceklerini söyledi.
"BİLE BİLE KURBAN VERDİLER"
Baba Orhan Korkmaz, işyerinde önlem almadığı için yangının 'Ana yolda' çıktığını belirterek, şöyle devam etti:
"Ana yolda yangın çıktığı için kapattığı zaman kendi üretimi aksayacak. Üretimi aksamasın diye bunları bile bile kurban verdiler. Bunun önlemini alsa, bu yangın çıkmazdı. Olaydan kısa süre sonra arkadaşları kolundan tutup, 'Gel buradan çıkalım' demiş. Ama oğlum da 'Benim burada arkadaşlarım var. Onları kurtarmadan çıkmayacağım' demiş. Ama nasip değilmiş." 
Madencinin kardeşi Bayram Korkmaz, "Elektrikçi arkadaşları çıkmış. Ben görevliyim, beni burada görevlendirdiler deyip içeride kalmış" diye konuştu.

BG(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)