MANİSA'nın Dericiler Sitesi'nin, pis su arıtma deposu tahliye motorunun bakımı sırasında maskesi takılı olmasına rağmen metan gazından etkilenip, suya düştüğü ileri sürülen işçi İbrahim Dursun ile kurtarmak için buraya inen Çevre Mühendisi Muhammet Nur Başbelen, bugün cuma namazından sonra kentte toprağa verildi. Dursun'a yardım için indiği depoda ölen bir diğer çalışan Satılmış Mercan'ın cenazesi ise defnedilmek üzere memleketi Ankara'ya gönderildi.
Horozköy Mahallesi'nde bulunan Manisa Dericiler Sitesi'ne ait arıtma tesisinde motor ustası olarak çalışan İbrahim Dursun (31), dün saat 12.00'de, tahliye pompasının bakımı için, içinde 6 metre derinliğinde evsel ve sanayi atık suyu bulunan depoya indi. İddiaya göre, maskesi takılı olmasına rağmen yoğun metan gazından etkilendiği ileri sürülen Dursun, dengesini kaybedip, suya düşerek çırpınmaya başladı.
Bu sırada peşinden depoya inmeye çalışan ve iyi derecede yüzme bilen çevre mühendisi Muhammet Nur Başbelen (37) ve diğer işçi Satılmış Mercan (32) olayı görüp, yardım için suya atladı. Ancak, suyun dibindeki balçığa saplandıkları sanılan işçilerden Mercan, "İmdat" diye bağırarak, yardım istedi. İşçilerin yardım çığlıklarını fark eden diğer işçilerden ikisi hemen kuyuya inip, Mercan'ı sudan çıkardı. Ancak, baygın halde sudan çıkartılan Mercan, orada yaşamını yitirdi. Bu arada tesis yetkililerinin durumu bildirmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri, mühendis ile diğer işçinin cesetlerini sudan çıkarttı. Ölen 3 kişinin cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yapılan otopsi sonrası ölenlerin cenazesi bugün saat 11.00'de ailelerine teslim edildi. İşçilerden Satılmış Mercan'ın cenazesi defnedilmek üzere karayolu ile memleketi Ankara'ya gönderildi.
EŞİNE SON KEZ BAKTI
Diğer işçi İbrahim Dursun'un cenazesi Yeni Mahalle 4800 sokaktaki evinin önüne kamyonet ile getirildi. Dursun'un ailesi Yunusemre Belediyesinin kurduğu çadırda taziyeleri kabul etti. Eşi Hacer Dursun ve 8 yaşındaki kızı Gizem Dursun, kamyonetin kasasına çıktı. Hacer Dursun, eşinin yüzüne son kez baktı. Dursun'un babası Muhammet Dursun, şikayetçi olacaklarını ve ihmali olan kişilerin cezalandırılmasını istedikleri söyledi. Muradiye Gülbahçe Mahallesi'ndeki Cami'de kılınan Cuma naması sonrası İbrahim Dursun, toprağa verildi.
CENAZE NAMAZINI BABASI KILDIRDI
Yaşamını yitiren Çevre Mühendisi Muhammet Nur Başbelen'in de cenazesi önce evine getirildi. Yeni Mahalle Başaran Sokak üzerindeki evinin önünde eşi Aynur Başbelen ile kızları Nerva (2) ve Nurbanur Başbelen (5) gözyaşı döktü. Akrabaları ve yakınlarının katıldığı cenaze namazını Muhammet Nur Başbelen'in özel bir üniversitede öğretim görevlisi olan babası Mahsut Başbelen kıldırdı. Muhammet Nur Başbelen'in cenazesi Kırtık Mezarlığı'nda gözyaşları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

FOTOĞRAFLI