ASKERE GİDEN GENÇLER KARŞILADI
Akhisar 5'nci Zeytin Festivali’nin ardından Saruhanlı İlçesi, Büyükbelen Beldesi’ne geçen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 10'ncu Zeytin ve Kültür Festivali’ne katıldı. Arınç, belde girişinde askere gidecek gençler tarafından karşılandı. Uzun dönem askerliğin 12 aya düşürülmesine teşekkür eden asker adaylarına harçlık veren Arınç, 3 yıl önce diktiği zeytin ağacının mahsulünü topladı. Daha sonra 10. Zeytin ve Kültür Festivali'nin yapılacağı alana geçen Arınç, buradaki konuşmasında, Manisalı üreticilerin, mahsullerinden gelir elde edememeleri durumunda yıllardır kendisine ulaşıp, dert yandıklarıı söyledi.
Mahsul para etmeyince sabaha karşı kendisini arayan üreticilerin yöresel şiveyle, "Nolcek bu üzüm, nolcek bu zeytin? Destek yok mu? Teşvik yok mu?" diye sorduğunu belirten Arınç, "Gecenin 3'ü, sen neredesin? 'Kahvehanedeyim'. Neden bu saatte aradın? 'Dertten gözüme uyku girmiyor ki' Bırak biz uyuyalım kardeşim. Yıllarımız bu tür diyaloglarla geçti. Hele o Alaşehir'den çektiklerim. Birahaneye gider sabaha kadar, 7 kez telefon açarlar, 'Üzüm nolcek?' Elinin körü olacak. Bundan daha iyisi olur mu? Eskiden 1 kilo üzüm 1 dolarken, şimdi 1 kilo üzüm oldu 3 dolar. Hiç ses çıkmıyor. Allah bin bereket versin. Zeytin çok bereketli bir ürün. Kırkağaç'ta bin 600 yaşında zeytin ağacı tespit etmişler. Kur'an-ı Kerim'de geçtiğine göre bereketin sırrı bu. Allah bereket ve şifa kaynağı olarak zeytine and içiyor. Güzel işler yapıyorsunuz, inşallah daha güzel olacak" dedi.
10 AYDAN BU YANA TERÖR SALDIRISI YOK
Belde girişinde vatani görevini yapmaya gidecek gençlerin kendisini karşılayıp, askerliğin kısaltılması konusunda kendisine teşekkür ettiklerini de anlatan Arınç, "Hayırlı tezkereler, kazasız belasız gitsinler ve dönsünler. Bu bölgenin şehit ve gazileri de çok. Ülkemizi yakıp kavuran terör belasından en çok acıyı çeken ilçelerdeyiz. O kötü terör, yıllardır canlarımızı alıyor. Yavrularımızı gazi olarak bırakıyor. Sadece asker, polis değil, öğretmeninden hakimine, savcısına kadar terör ateşinden çok insanımız yandı. Ama Allah'a hamd olsun, 10 aydan bu yana artık terör saldırısı yok. Türkiye'de artık terör eylemi olmuyor, şehit cenazeleri karşısında ağlamıyoruz, gözyaşı dökmüyoruz. Annelerin gözyaşları artık sevince döndü. Allah daim etsin. Askere gidecek evladınız varsa bin türlü düşünüyorsunuz. Mayın patlaması, bir karakol saldırısı yüreğinizi ağzınıza getiriyor. Kahraman komutanlarımız cansiperane mücadele ettiler, binlerce insanımız terör belasında vatanımız, bayrağımız, ülkemiz, bağımsızlığımız için canını vermekten çekinmedi. Allah tüm şehitlerimize rahmet etsin, gazilerimiz sağlık ve afiyet versin. İnşallah böyle devam eder, hayırlı bir sonuca ulaşır, askere güle oynaya gider, güle oynaya döneriz inşallah. Cenab-ı Hak onların sevincini bizlere tekrar gösterir" diye konuştu.
OY İSTEDİ
Partisinin hizmetlerini de anlatıp, Manisa’nın yerel seçimlerde büyükşehir belediyesi için oy kullanacağını hatırlatan Arınç şunları söyledi: "Siz ne yapacağınızı bizden daha iyi bilirsiniz. Memleketimiz için en hayırlısına karar verelim, en hayırlısı olsun diye diye dua edelim."
Konuşmaların ardından, Ak Partili Büyükbelen Belediye Başkanı Mehmet Keyik, Başbakan Yardımcısı Arınç'a teşekkür plaketi sundu. Daha sonra Arınç, festival kapsamında düzenlenen Zeytin Teşvik Müsabakası'nda dereceye giren çiftçilere ödüllerini verdi.

İlker KILIÇASLAN/ MANİSA, ()