ARINÇ: İSRAİL KATLİAM PEŞİNDE

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Manisa Valiliği'nin "İftar Vakti Kardeşlik Vakti Projesi" kapsamında Yuntdağı Ortaköy'de düzenlediği iftar yemeğine katıldı. İftara, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, İl Müftüsü Sinan Cihan, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur ve Ortaköy halkı katıldı. Programda konuşan Bülent Arınç, her yıl bu iftara katıldığını belirterek, halkla aynı sofrayı paylaştığı için mutlu olduğunu söyledi.

"BU SOYKIRIMA KARŞI SADECE TÜRKİYE'DEN SES ÇIKIYOR"

Başbakan Yardımcısı Arınç, konuşmasında İsrail'in Gazze üzerindeki saldıralırın değerlendirerek, "Bugün Müslümanlar büyük bir ızdırap içinde. Doğudaki Müslüman'ın ayağına diken batsa batıdaki üzülmelidir. Özellikle Türk milleti hasiyetli, hayırsever bir millettir. Türk halkı elindeki ekmeğini paylaşmıştır. Felaket geçiren insanlara karşı din ayrımı yapmadan en büyük yardımları biz götürüyoruz. Müminin ızdırabıyla ızdıraplanmak durumundayız. İsrail devleti katliam peşinde. Gazze'ye ateş kusuyor. Bugüne kadar 450 insanı katletti. Bizim çocuklarımız gibi Allah benzetmesin 5 aylık çocuklar bombaların altında can veriyor. Sadece Türkiye sesini yükseltiyor. Bu soykırıma karşı sadece Türkiye'den ses çıkıyor. Diğer ülkeler sessiz, bir kısmı da İsrail'i destekliyor. O kardeşlerimizi de düşünelim. Allah'ım onlara yardım etsin diye dua edelim. Oradaki insanlarda bir an evvel huzura kavuşsun, onlarda sahur, iftar yapsın. Onlar çocuklarının cesetlerini ellerinde değil hediyeler götürsün. Dünyanın neresinde olursa olsun zulmedilen tüm Müslümanlarla dayanışma içinde olmalıyız. Onlara yardımda bulunmalıyız. Haksızlıklara karşı durmalıyız, onların sesi olmalıyız" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Arınç, konuşmasını ardından Ortaköy Piknik alanında serilen sedirler üstende protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte teravih namazını kıldı.

İlker KILIÇASLAN-Nermin UÇTU/MANİSA,()

FOTOĞRAF