BAKAN ELVAN: 2015’İN SONUNDA OTOYOLUN BURSA’YA KADAR OLAN BÖLÜMÜ AÇILIR
Orhangazi Samanlı Tüneli ‘ışık görme’ törenin ardından Yalova’ya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Altınova Hersek Körfez Geçiş Köprüsü Şantiyesi’nde de incelemelerde bulundu. Bakan Elvan’a Yalova Valisi Esengül Civelek, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan ile partililer eşlik etti.
Burada gazetecilere açıklama yapan Bakan Elvan, İstanbul-Yalova-Bursa-İzmir otoyolunun en önemli projelerinden birinin Samanlı Tüneli olduğunu belirterek, toplam 7 kilometrelik tünelin yakın zamanda tamamlanacağını söyledi. Otoyolun zor bir coğrafyadan geçmesine rağmen özverili bir çalışma sergilendiğini ifade eden Bakan Elvan, “ İnşallah 2015 sonu itibariyle Bursa’ya kadar otoyolda gitme imkanına kavuşacaksınız. Aynı zamanda İstanbul’a asma köprü vasıtasıyla köprüye ulaşma imkanına kavuşacaksınız. Bu Yalova için son derece önem arz eden bir husus. Aşağı-yukarı 1,5 saatte geldiğiniz yolu 6 dakikada geçme imkanına kavuşacaksınız” diye konuştu.
“TÜRKİYE’NİN İSTİKAMETİNE, İSTİKAMET KATACAK BİR SEÇİM”
Elvan, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral’ın seçim irtibat bürosunu da ziyaret etti. Burada partililere seslenen Elvan, yerel seçimlerin önemine değinerek, “Önünü göremeyen, ekonomik açıdan, siyasi açıdan çok kötü bir durumla karşı karşıya kalacağız. O nedenle bu yerel seçimi, sadece bir seçim olarak görmüyoruz. Bu seçim Türkiye’nin istikametine, istikamet katacak bir seçimdir. Bu seçim Türkiye’nin yol haritasını netleştirecek olan bir seçimdir” dedi.
Gezi Parkı olaylarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Elvan, “Türkiye’nin son 100-150 yıldan beri en düşük enflasyon seviyesine ulaştığı, yabancı yatırımcıların Türkiye’de yatırım yapmak için yarıştıkları ve Türkiye’nin büyük, mega projelerini açıkladığı dönemin hemen akabinde biliyorsunuz Gezi olayları patladı. Hatta Almanya’dan, Türkiye’de hiçbir sanatçı yokmuş gibi bir sanatçı getirdiler. Bir piyano getirdiler. Türkiye’nin hiç piyanosu, sanatçısı yokmuş gibi. Taksim’de o Alman vatandaş piyano çaldı, bizim gençlerimiz de alkışladı. Bizim o gençlerimiz 10 yıl öncesini görselerdi bugün AK Parti’yi kucaklamaktan başka bir şey yapmazlardı. Çünkü 10-12 yıl öncesinde Türkiye tam bir istikrarsızlık adasıydı. Devlet memurunun maaşını bile doğru, dürüst ödeyemiyordu. Hatırlayınız; tasarruf amacına yönelik devlet memurlarının maaşları kesildi. Konut edindirme yardımı adı altında yine devlet memurlarının maaşlarını kestiler. Bunla da yetinmediler ve bankalar hortumlandı, battı. Türkiye yatırım yapamaz hale geldi” diye konuştu.
Bakan Elvan daha sonra helikopter ile İstanbul’a hareket etti.

SG(FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)