Işıl ARSLAN- Emre KOŞAK- Mehmet İNAN/BURSA, () - BAŞBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Güzel gören güzel düşünür. Yakıp yıkmak aklınıza gelmeyecek" dedi.
Bülent Arınç, Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Çarşamba Kapalı Pazar Yeri’nin açılışında yaptığı konuşmada, can kayıplarıyla sonuçlanan eylemlere değindi. Arınç, şunları söyledi:
"Güzel düşünen güzel görür hayattan zevk lezzet alır diyor bir büyüğümüz. Şimdi bu Pazar yerine yukarıdan bakacaksınız güzel şeyler görecek ve düşüneceksiniz. Yakıp yıkmak aklınıza gelmeyecek. Berkinlerin cenazesinde nara atanlar, o akşam genç bir fidanımızın ölümü karşısında da aynı üzüntüyü duyacaklar ve diyecekler ki yarabbi bu cennet vatanımızda bu kavgalar son bulsun bu tartışmalar olmasın. Silahlar konuşmasın. Bu annelerin babaların gözyaşları akmasın kardeş olalım kucaklaşalım."
Diyarbakır'a yaptığı gezisi böyle pazar yeri görmediğini anlatan Bülent Arınç, "15 seneden beri belediye başkanlığını başkalarına vermeyenler, vermeyenler tabirini bilerek kullanıyorum ve çeşitli usullerle vermemeyi devam ettirenler, halka hizmet diye bir şey düşünememişler. İnsanlarımız inşallah bu seçimi milat yapmak üzere artık bu yoksulluğu kader olmaktan çıkarmak ve belediye hizmetini halka hizmet olarak anlamayı inşallah keşfedeceklerdir. 30 Mart’tan ümitliyiz” dedi.
Açılışını yaptığı pazar yerinin zaman zaman otopark hizmeti verebileceğini söyleyen Arınç, “Aslında tasvip etmediğim bir şey ama çağ bunu gerektirdi. Bir evde iki otomobil var. Ben kendimden bilirim. Ben avukatlık yaptım ama 15 sene otomobilim olmadı. Toplu taşıma araçlarıyla Kurtalan Ekspresi gibi trenlerle yerine göre dolmuşlarla otobüslerle seyahat ettim. Çünkü otomobilinizi evinizin önüne koyup kullanmasanız bile masrafı vardır. Kullansanız daha çok masrafı vardır" diye konuştu.

IA,EK,Mİ(FK/ESM) (FOTOĞRAFLI)