ALMANYA’da 1’inci devlet kanalı kanalı ARD’de önümüzdeki ay en yüksek ratinge sahip haber programı Tagesthemen’i sunacak Türk kökenli göçmen ailenin kızı Pınar Atalay, aynı kanalda tüketicilere yönelik başka bir programda ilk kez izleyicinin karşısına çıktı.
Almanya’nın başkenti Berlin’in Lippe İlçesi’nde 1978 yılında Türk bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen ve yüksek öğrenimini tamamladıktan sonra NRW’de stajyer olarak göreve başlayan Pınar Atalay, ARD bünyesindeki çeşitli radyo ve televizyon kanallarında çalıştıktan sonra 2010 yılında haber ve belgesel kanalı Phoenix TV’de 'Phoenix Runde' adlı programı sürdüren Atalay’ın ARD’de en çok izlenen haber programı Tagesthemen’i sunacağı açıklandı.
ARD'de büyük izleyici kitlesine sahip Tagesthemen’i sunan Ingo Zamperoni’nin, ABD’nin başkenti Washington’a temsilci olarak atanmasının ardından sunuculuk görevi 1 Şubat 2014’ten itibaren üstlenecek Pınar Atalay aynı kanalda dün akşam ekrana geldi. Atalay, tüketicilere yönelik yapan 'Plusminus' programını dün akşam sundu.