ARDAHAN'da kadınların yararlanacağı SODES destekli mescit ve okuma salonu, Vali Seyfettin Azizoğlu ile İl Müftüsü Aytekin Yılmaz'ın katımıyla açıldı. 'Aile İrşad Bürosu ve Okuma Salonu'nun açılışında konuşan Müftü Yılmaz, kadınların bundan böyle 5 vakit ile birlikte cuma namazını da mescitte kılabileceklerini söyledi.
Vali Seyfettin Azizoğlu, SODES projesi kapsamında İl Müftülüğü tarafından Merkez Camisi'nin alt katında düzenlenen Aile İrşat Bürosu ve Okuma Salonu’nun devamlı olarak açık tutulacağını ve bütün kadınların hizmetinde olacağını belirtti.
İl Müftüsü Aytekin Yılmaz da kadınlara hitaben, "Hizmetinize açılan bu salon sayesinde artık beş vakit namaz ile Cuma namazı burada kılabileceksiniz. Salonumuzda sadece bayanların yararlanabileceği aile büromuz, Kur'an kursu ve okuma salonumuz bulunmaktadır" diye konuştu. Konuşmaların ardından Aile İrşat Bürosu ve Okuma Salonunun kurdelesini Vali Azizoğlu ile Müftü Yılmaz birlikte kesti. Açılışa katılanlar, kadınlar için oluşturulan mescit ve salonları gezdi.