GEZİ olayları sırasında başından yaralanan ve 269 gün sonra yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan için Ardahan'da bir grup CHP'li ekmeklerle oturma eylemi yaptı.
CHP Milletvekili Ensar Öğüt, PM üyesi Faruk Demir, Ardahan Belediye Başkan adayı Mete Özemir ile birlikte yaklaşık 50 kişilik grup, Kent Parkında Atatürk heykeli önünde oturma eylemi başlattı. Önlerine ekmek koyan CHP’liler "Direne direne kazanacağız", "Vicdanlar susmasın, Berkin Elvan ölmesin", "Susma sustukça sıra sana gelecek", "15’inde bir fidan Berkin Elvan “ sloganları attılar.
Berkin Elvan'ın herkesin evladı olduğunu söyleyen Milletvekili Ensar Öğüt, herkesin çok üzüldüğünü ve ağladığını belirtti. Ensar Öğüt elindeki ekmeği göstererek "Bu çocuğun tek kabahati evine bu ekmeği alıp gitmesiydi. Evine ekmek almak için giderken ne olduğu belli olmayan ve niçin insanların üzerine gaz bombası atıldığını bilmeyen ve diktatörün talimatıyla insanları öldüren, gözlerini kör eden, sakat bırakan insanlarımızın acısını biz buradan paylaşıyoruz. Berkin Elvan evine giderken başına aldığı bir darbe nedeniyle şehit oldu. Biz bunu bugün Ardahan halkı olarak anıyoruz ve rahmet diliyoruz. Onun saygısını her zaman her yerde yaşatacağız. Ardahan halkı ve tüm Türkiye bu diktatörün gitmesi için birlik beraberlik içerisinde 30 Mart'ta büyük bir ders vereceğine inanıyorum" diye konuştu.

DB(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)