Onur ATIŞ / İZMİR, ()- SOMA yararına yarın İzmir'de Gaalatasaray'la özel bir karşılaşma yapacak İspanyol devi Atletico Madrid'in Teknik Direktörü Diego Simeone ve yıldız futbolcusu Arda Turan, ayaklarının tozuyla medyanın karşısına çıktı. İzmir'de Mövenpick Otel'de düzenlenen basın toplantısına katılan Arda Turan, geçtiğimiz gün Galatasaray tesislerindeki kazada yaşamını yitiren Sabah gazetesi fotomuhabiri Erkan Koyuncu'ya başsağlığı diledi. Soma'daki maden kazası için dualarının sürdüğünü dile getiren yıldız futbolcu, “Soma'daki yaraları az da olsa sarmak için buraya geldik. Bu konuda duyarlılık gösteren kulübüm Atletico Madrid'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

GALATASARAY TARAFTARIYIM

Ölümlerin ardından söyleyecek söz bulmakta zorlandığını ifade eden Arda, “Türkiye'deki kötü olaylar unutulmuyor. Hep birlikte toparlanmalıyız. Daha duyarlı hale gelmemiz şart" ifadesini kullandı. Kulübü ve geleceği hakkında da açıklamalar yapan Arda sözlerini şöyle sürdürdü:

“Atletico Dünya'nın en iyi takımı olma yolunda ilerliyor. Ağustos'un 19'unda Süper Kupa finaline çıkacağız. Bu sistemin parçası olmaktan son derece mutluyum. Türk futbolculara bir an önce Avrupa'da oynamalarını tavsiye ediyorum."

Eski kulübü Galatasaray'ın taraftarı olduğunu da yineleyen Arda Turan, havaalanında sarı-kırmızılıların gösterdiği ilgiden ötürü çok duygulandığını bildirdi.

SİMEONE'DEN YEŞİL IŞIK

Son La Liga şampiyonu Atletico Madrid'in çalıştırıcısı Simeone de Soma'da yaşanan kazanın çok üzücü olduğunu ifade etti. İşçi ailelerine destek vermekten mutluluk duyduğunu ifade eden tecrübeli teknik adam, “Umarım hiçbir ülkede bu felaketler yaşanmaz" yorumunu yaptı. Takımda Diego Costa ve Felipe Luis gibi önemli isimlerin ayrıldığını ancak yaptıkları transferlerle güçlendiklerini belirten Simeone, Arda'ya da övgüler yağdırdı. Simeone, “Arda kapasitesi ve doğal yeteneğiyle takıma büyük katkı sağlıyor" ifadesini kullandı. Arjantinli teknik adam, ileride Türkiye'de çalışabileceğini de söyledi.

FOTOĞRAFLI