AYDIN’da, yağma ve hırsızlıktan hakkında kesinleşmiş 12 yıl hapis cezası bulunan Savaş Ö. (23) ile yağma suçunda yakalama kararı bulunan ağabeyi Sinan Ö. (27) bir restoranda kendilerini yakalamaya gelen polislere silah doğrultup, biber gazı sıkmaya çalıştı. İki kardeş, polisler tarafından etkisiz hale getirilip, gözaltına alındı.
Bir ihbarı değerlendiren Aydın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsıklık Büro Amirliği ekipleri, hakında yağma ve hırsızlık suçlarından 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan Savaş Ö. ile yağma suçundan yakalama kararı bulunan ağabeyi Sinan Ö.’nün Cumhuriyet Mahallesi, İstasyon Bulvarı’ndaki bir restoranda olduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine, dün saat 22.00 sıralarında restorana operasyon düzenlendi. İddiaya göre, bir anda polisi karşılarında gören iki kardeşten Savaş Ö., belinden çıkadığı tabancayı polislere doğrultu. Atik davranan Hırsızlık Büro Amiri Abdil Ocak, Savaş Ö.’nün elindeki tabancayı alarak, etkisiz hale getirdi. Bu sırada polislere biber gazı sıkmak isteyen kardeşi Sinan Ö.’de takviye olarak gelen polis ekiplerince gözaltına alındı.
Gözaltına alınan iki kardeşten Savaş Ö.’nün yapılan üst aramasında akrabası Serhat Ö. adına düzenlenmiş, üzerinde kendi fotoğrafı bulunan sahte sürücü belgesi bulundu. Polislere zor anlar yaşatan iki kardeşin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.