Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ve 17 Aralık Operasyonu kapsamında yeni bilgiler ortaya çıkıyor.
HALK BANKASI DEĞİL, MÜDÜRÜ SORUŞTURULUYOR
Adliye ve polis kaynaklarından sızan bilgilere göre adli soruşturmanın konusu kurumsal olarak Halk Bankası değil Genel Müdürü Süleyman Aslan. Aslan'la ilgili olarak rüşvet iddialarının soruşturulduğu belirtiliyor.
ÇAĞLAYAN'IN OĞLUNUN EVİ ARANMADI
Operasyonların gerçekleştiği salı günü bir çok şüpheli gözaltına alındı, ofis ve evlerinde aramalar yapıldı. Bu aramalardan birinde bir istisnanın yaşandığı ortaya çıktı. Öğrenildiğini göre polis bir adreste arama yapmadı, yasalar gereği yapamadı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan'ın kaldığı evinde arama yapılmadığı. Çağlayan'ın babasıyla aynı binada ancak farklı dairede kaldığı evin Bakan Zafer Çağlayan üzerine olması nedeniyle aramanın yapılmadığı belirtildi.
Operasyonlarda şu ana kadar ele geçen nakit miktarın 10 milyon lirayı geçtiği ifade edildi. İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in evinde çıkan paranın 1.5 milyon Lira olduğu belirtildi. Halk Bankası Genel Müdürü'nün evinde ise 4,5 Milyon Dolar ele geçirildiği belirtilirken, anıtlarla ilgili dosyada bir şüpheliden 90 bin lira ele geçirildiği, bununla birlikte paranın kimlere verileceğiyle ilgili listenin de elde edildiği ileri sürüldü. Aralarında Bakan çocuklarının da bulunduğu şüphelilerin üzerilerindeki mal varlıklarına ise mahkeme kararıyla el konulduğu bildirildi.
(BB)