KOÇ Topluluğu'nun savunma grubu şirketi RMK Marine'nin Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa ettiği 4 sahil güvenlik arama kurtarma gemisinden "TCSG Güven" törenle teslim edildi. RMK Marine'nin Tuzla'daki tersanesinde gerçekleştirilen törene İçişleri Bakanı Muammer Güler de katıldı.
BU GÜN GERÇEKTEN ÇOK MORAL DOLU BİR GÜNÜMÜZ
Törende konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler," TCSG Güven bize büyük bir güven verecek. Denizlerde bizi büyük oranda güçlendirecek " dedi. Muammer Güler, savunma sanayisindeki şirketlerin önemli görevler üstleneceğinin altını çizerek "Sadece bu proje değil, başka projelerde de işbirliğinin devam etmesi bizim için çok önemlidir. Türkiye'nin güçlü kurumlarının hizmetlerinin devam edeceğine inanıyorum" dedi.
KARA FİZİKİ GÜVENLİK SİSTEMLERİ İÇİN ÇALIŞMA HAZIRLIKLARI İÇİNDEYİZ
Kara sınırlarındaki güvenlik sistemlerinin geliştirilmesi için de ilerleyen günlerde çalışma hazırlıkları içinde olduklarını ifade eden Muammer Güler, " Deniz alanlarındaki radar projesinin gözetleme imkanlarının getirilmesi ile bütün çalışmaların son noktasına gelinecektir. Eğer güçlü bir kuruluşunuz varsa bütün bu faaliyetleri yürütmeniz mümkündür " dedi.
MİLGEM İHALESİNİN İPTALİ BİZİ ÇOK ÜZDÜ
Törende bir konuşma yapan Koç Holding Savunma Sanayi Grubu Başkanı Kudret Önen ise askeri inşalarda ve muharip gemilerde güçlü bir tersane yaratmakta olduklarına vurgu yaparak bu yatırımları, projelerini başarı ile gerçekleştirmek için yaptıklarını ifade etti. Kudret Önen ayrıca Savunma Sanayi Müsteşarlığının daveti ile katıldıkları helikopter gemisi ihalesinin, sözleşme görüşmeleri devam ederken iptal edilmesinin kendilerini çok üzdüğünü de kaydetti.
TCSG Güven, yapılan yemin seremonisinden sonra gemi komutanı tarafından teslim alındı.