DİYARBAKIR Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kuzey Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile Suriye’nin Kuzeyi’ndeki ‘Rojava’ olarak bilinen Kürtler’in yaşadığı bölgede etkili PKK’nın kolu PYD arasındaki gerginliği gidermek için temaslarını sürdürüyor. Zana ve Baydemir, Barzani’yi ziyaret etti.
Kuzey Irak’tan yayın yapan Rudaw TV’nin haberine göre, Barzani Pazar günü Selahaddin kentinde Leyla Zana ve Belediye Başkanı BDP’li Osman Baydemir’i kabul etti. Toplantıda Türkiye’deki ‘Çözüm süreci' ve Suriye’deki son durum, Suriye’den kaçarak Kuzey Irak’a sığınan ağır kış koşullarında çadırda yaşayan Kürtler’in durumunun ele alındığı belirtildi.
Zana ve Baydemir’in ‘Arabulucu’ rolünü üstlendiği Suriye’deki Kürt gruplar ile Barzani arasındaki görüşmenin ayrıntılarına ilişkin bilgi verilmedi. Görüşmede Diyarbakır ziyareti öncesi Barzani’nin sert tepki gösterdiği PYD’nin eş Genel Başkanı Salih Müslim'in Rusya’da bulunması nedeniyle katılamadığı ifade edildi. Bölgedeki kaynaklar, Müslim'in Avrupa ülkelerindeki programının yoğun olduğunu Kürt lider Barzani ile görüşmesi bekleniyor.