GAZİANTEP'in Araban İlçesi'nde Muharrem ayı nedeniyle Alevi ve Sünniler'in bir araya gelerek düzenlediği etkinlikte müftü Kuran-ı Kerim, Alevi dedesi ise saz çalıp beyit okudu, barış ve kardeşlik mesajları verildi.
Araban'ın Başpınar Köyü İlkokulu bahçesindeki organizasyona Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş, Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çevre il ve ilçelerden gelen yaklaşık 700 kişi katıldı. Etkinlikte konuşan Kaymakam Karabektaş, yüzyıllardan bu yana farklı kültürlere mensup kişilerin Türkiye'de bir arada barış içinde yaşadığını belirterek, "Ayrımcılık yapmaya, bölücülük yapmaya çalışan ve diğer bölücülük faaliyetleri içinde kişilere fırsat vermeden bu tür organizasyonlarla hep bir arada barış içinde yaşayabileceğimizi göstermiş olduk" dedi.
AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ise Alevi ve Sünni vatandaşların farklı kültürlere sahip olsalar da ayırıcı özelliklere nazaran birleştirici ortak özelliklerinin daha fazla olduğunu vurguladı. Başkan Özdemir, şöyle konuştu:
"Bizi ayıranlardan çok fazla birleştiren noktalar bulunuyor. Biz yeter ki bir birimizi anlayalım, birbirimize hoşgörüyle empati yapalım. Birlik beraberliğimizin içeriği doğrultusunda hep beraber yaşamımızı sürdürelim. Bu tür organizasyonlarla birlik ve beraberliğimizin kalıcı olmasını sağlamak istiyorum. Bütün Can'ları selamlıyorum."
İnsanların birbirini sevmekten başka çaresinin olmadığını ifade eden Alevi gedesi Garip Bozkurt, "Birlik olalım beraber olalım. Sadece bizim ülkemizde değil bütün ülkelerde bu böyle olsun. Çünkü yaratılanların en büyüğü insandır. İnsanları birbirimizi sevelim" diye konuştu.
Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Abdülselam Aydın, katılımcılara Kuran ve yemek duası okudu. Muharrem Ayı nedeniyle oruç tutanlar kendileri için hazırlanmış etsiz yemeklere oruçlarını açtı. Yemek sonrası Garip Bozkurt'un saz çalarak okuduğu beyiti dinleyenler etkilendi.