Yüksel KOÇ-Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL, ()- SİRKECİ'de arabalı vapura binerken düşen otomobilde 1 kişinin ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden oldukları öne sürülen kaptan Erkan Atalay İm de dahil 3 gemi personeli tutuklanma talebiyle çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldılar. Vapur kaptanı İm hakkında yurt dışına çıkış yasağı kondu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dün meydana gelen arabalı vapur kazası ile ilgili başlattığı soruşturma sonucu vapur kaptanı Erkan Atalay İm ile Özay Yaşar ve Levent Dönmez gözaltına alınmışlardı. Deniz polisine ifade veren zanlılar bugün öğle saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirildiler. Zanlıların ifadelerini alan nöbeçi savcı, her üç zanlıyı da "Taksirle adam öldürme" suçundan tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk etti.

KAPTANA YURT DIŞI YASAĞI

Zanlıların ifadesini alan nöbetçi mahkeme, sabit ikametgah, taksirli suç olması, olay sonrası samimi tutum ve davranışları gerekçe göstererek her üç zanlıyı da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Mahkeme, aynı zamanda uzak yol kaptanı da olan arabalı vapur kaptanı Erkan Atalay İm hakkında yurtdışına çıkış yasağı koydu.

YK (ET) (FOTOĞRAFLI)