CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ile Sezgin Tanrıkulu, fotoğraf sanatçısı Ara Güler'i ziyaret etmek için Memorial Şişli Hastanesi'ne geldi. Ancak Güler'in diyaliz tedavisi için yoğun bakımda olması nedeniyle ziyaret gerçekleştirilemedi. Bunun üzerine Güler'in doktoru Uzm.Dr. İlhan Ocak, Tekin ve Tanrıkulu'ya, Güler'in sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. GÜLER'DEN KILIÇDAROĞLU'NA İMZALI KİTAP
CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Güler'in durumunun iyiye gittiğini belirten Tekin, “En önemli sorunların bir tanesi şeker olduğu için kontrol altında. İnşallah önümüzdeki günlerde yoğun bakımdan çıkarılacağı bilgisini aldık" diye konuştu. Tekin, Güler'in 60 yıllık çalışmalarının yer aldığı kitabını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına imzalayarak kendilerini ilettiğini söyledi. Tekin kitabı Kılıçdaroğlu'na ileteceklerini ifade etti. HIRSIZLARIN GÖZÜ AYDIN OLSUN DİYECEĞİZ
Güsel Tekin, Meclis'te dün yaşanan kavga ve HSYK tasarısıyla ilgili bir soruya, “Sayın Tanrıkulu olağanüstü bir coğrafyada uzun yıllar yaşamış bir siyasetçidir. Bana o dönemi hatırlatıyor. Olağanüstü dönemin koşullarını hatırlatıyor. Rahmetli Uğur Mumcu'nun yıl dönümü. Mumcu ölümünün gerekçelerine bakarsak o dönemin faili meçhul cinayetleri, karanlık dönemi, silah ve eroin kaçakçılarını afişe ettiği için canıyla bedel demiştir. Ben hukukçu değilim. HSYK kararı hayata geçerse bütün bu operasyonlar oluyorsa hakimler, savcılar, polisler bypass ediliyorsa adeta olağanüstü dönem gibi yetkisiz hale getiriliyorsa hakimler ve savcılar kurulu kanunu geçerse sadece bu ülkenin hırsızlarına yarayacak. Hırsızların gözü aydın olsun diyeceğiz. Önümüzdeki dönemde bu kritik sürecin hangi boyuta geleceğini hepimizin kestirmesi mümkün olmayacak" diye yanıt verdi. “CHP OLARAK ANAYASA MAHKEMESİNE GÖTÜRECEĞİZ"
“Çok tehlikeli bir sürece gidiyoruz" diyen Tekin, “Bütün demokratik ülkelerde olması gereken eleştiri hakkına tahammül edemeyen bir başbakan ve genel başkanımızla ilgili vatan haini tanımını şiddetle kınıyorum. Bu ülkede hiç vatan hainlerine tanık olmadım. En azından CHP gibi bu ülkeni kurucu siyasi partisinin genel başkanına bu cümleleri kullanması doğrusu bir siyasetçi açısından büyük bir ayıptır, nezaketsizliktir. Bu ülkenin tek bir vatan haini var o da hırsızlarıdır. Yolsuzluk yapanıdır, yetim hakkı yiyenlerdir. Umut ediyorum ki bu süreçte HSYK kararı geçecek .Sayın cumhurbaşkanını göreve davet ediyoruz. Umut ediyorum ki gereğini yapacak. Yapmazsa biz CHP olarak anayasa mahkemesine götüreceğiz" diye konuştu. “İYİ Kİ DE PARALEL DEVLET VARMIŞ"
Paralel devlet iddialarıyla ilgili bir soruya Gürsel Tekin, “Dünyanın hiçbir yerinde paralel devleti kabul etmek mümkün değil. Bazen de şunu düşünüyorum: İyi ki de paralel devlet varmış. Olmasaydı bu olup bitenleri nasıl görecektik biz. Bu hırsızlıkları, yolsuzlukları , bu kadar aymazca davranışları , telefonlarla arsa pazarlıklarını, ihale pazarlıklarını, para aldı verdilerini nasıl görecektik. Bakanların yolsuzluklarını nasıl görebilecektik doğrusu çok merak ediyorum. Öncelikle bütün bu PR ile bu yolsuzluklarını sütünü kapatmaları mümkün değil. Sadece 4 bakanda değil altını çizerek söylüyorum. İzmir'deki soruşturma devam etseydi 3 bakana uzanıyordu. Savcı orada. Çok namuslu bir savcı yürekli bir savcı. Savcıya sorduğunuzda bu soruşturmanın hangi bakanlara gidileceğini hepimiz biliyoruz. Önümüzdeki günlerde de bunu göreceksiniz. Bakanlara gitmeyecekse niye engelliyorsunuz. Birinin gece yarısı bakan adına savcıyı arayıp suç işleyerek 'soruşturmayı durdurun ağır bedel ödersiniz' denilen bir ülkede, doğrusu et kokarsa tuz, tuz kokarsa ne olur gibi et de koktu tuz da koktu. Bu sadece 4 bakan değil. Çok bakanlara ulaşacaktır" şeklinde yanıt verdi. “CHP GELENEĞİNDE HİÇ HAİN ÇIKMAMIŞ AMA BAŞBAKANIN GELENEĞİNDE BİNLERCE HAİN VARDIR"
Hastaneye girerken onlarca vatandaşlarla görüştüğünü söyleyen Tekin, “Vatandaşların ortak beklentisi bu aymazca yolsuzluklara son verilmesi için vatandaş olarak gereken neyse biz yapacağız. Sizde yapın diyorlar" diye konuştu. “CHP geleneğinde hiç hain çıkmamış ama başbakanın geleneğinde binlerce hain vardır" ifadesini kullanan Gürsel Tekin, “Uluslararası küresel sermaye bütün olup bitenlerin karşısında ne yapabilir. Hukukun işlemediği yerde sermayederler olarak durmak ister misiniz? Yatırım yapmak ister misiniz? 120 şirketin yetkilileriyle bir konuşma var. 90 küsür tanesi biz Türkiye'de bundan sonra yatırım konusunda tereddütlüyüz. Yatırım yapmayacağız deme noktasına gelmiş. Bunun da tek sorumlu var. Başbakan ve bakanlar kuruludur" ifadelerini kullandı. Tekin, CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı'ndaki aday kriziyle ilgili soruya ise yanıt vermekten kaçındı. “RÜŞVETTEN YOLSUZLUKTAN GÖZÜ DÖNMÜŞ BUNLARIN"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise mecliste dün çıkan kavga ile ilgili olarak “Vatan hainliği gibi kavramlar savaş ve olağanüstü dönemlerin kavramları. Niye şimdi kullanıyor. Olağanüstü bir dönemde yaşıyoruz çünkü. Rüşvet, hırsızlık bu dönemde yaşıyoruz. Bu kavramı kendisine iade ediyoruz ve bundan dolayı da bütün Türkiye halkından özür dilemesine bekliyoruz. Gezi'de milletin gözünü çıkardılar şimdi mecliste milletin vekiline yumruk atıyorlar. Gerçekten rüşvetten yolsuzluktan gözü dönmüş bunların. Gözleri dönmezse bu davranışa girmezler. Bütün millet gördü. Ama 30 Mart'ta hepsinin cevabını vereceğiz.TÜSİAD genel kurulunda bütün bu eleştirileri ortaya koydu. Son 1 yıldır böyle ağır eleştiri yapmamışlardı. Eleştirdiler ve tabloyu ortaya koydular. Hükümetin bu tabloyu görmesi lazım. Önümüzde CHP var. Aydınlık var" diye konuştu. "ZAMAN ZAMAN YOĞUN BAKIMA ALIYORUZ"
Ara Güler'in sağlık durumuyla ilgil gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uzm. Dr. Ocak ise "Ara beyin kronik böbrek yetmezliği var. O yüzden bir diyaliz ihtiyacı oluyor dönem dönem. Bu diyaliz ihtiyacı olmasına rağmen tansiyonu düşük seyretmesi dolayısıyla bu diyaliz programını daha çok yoğun bakım koşullarında yapıyoruz. O nedenle zaman zaman yoğun bakıma alıyoruz. Morali yerinde diğer parametreleri normal. Diyalizi bitince bir iki gün içinde tekrar servise çıkartacağız. Bu tür hastaların diğer organlarında sıkıntılar olabiliyor. Yaşlılığa bağlı sıkıntılar diyoruz. Diyaliz yaparken de belli koşullarda yapıyoruz. O nedenle yoğun bakımda takibini sürdürüyoruz. Bilinci açık kendisiyle konuşuyoruz morali yerinde. Diyaliz bitince servise çıkartacağız" diye konuştu.