Ramazan ÇETİN/AYDIN, () - AYDIN'da bulunan 2 bin 500 yıllık tarihi Tralleis Antik Kenti'nde, dört üniversiteden mezun 203 arkeoloji bölümü öğrencisi kep attı.
Geçen yıl Pamukkale Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Laodikya'da yapılan mezuniyet törenlerinin bu yılki adresi, Aydın Tralleis Antik Kenti oldu. 2013 -2014 eğitim öğretim yılı ortak mezuniyet töreni Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Denizli'den Pamukkale Üniversitesi'nin Arkeoloji Bölümü öğrencileri için yapıldı. Törene Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Prof. Dr. Mansur Harmandar ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçi ile öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
PAÜ Rektörü Prof. Dr. Bağcı, 2004 yılında kurulan ve 8 bin 500 öğretim üyesi ile 417 bin öğrenciye sahip ADIM Üniversiteleri işbirliğinin meyvelerini aldıklarını söyledi. Yerin altının, yerin üstünden daha çok araştırılmaya muhtaç ve gelecek nesillere bırakılacak en önemli miras olduğunu belirten Bağcı, "Anadolu, kültür, tarih, bilim, sanat, arkeoloji medeniyetler buluşmasının ortak noktası mekanların olduğu kutsal bir coğrafyadır. Bu yönde Laodikya'da Arkeoloji Araştırma Enstitüsü, Aydın'da Akdeniz Dilleri Enstitüsü, Afyon-Kütahya-Balıkesir bölgelerini kapsayan bölgede ise Termal Tedavi Araştırma Enstitüsü'nün kurulması konusunda çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçi'nin konuşmalarının ardından, dört üniversiteden mezun olan 203 arkeoloji bölümü öğrencisi diploma belgelerini aldı. Öğrenciler antik kentte kep atarak mezuniyet sevincini yaşadı.

RÇ(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)