Bülent TATOĞULLARI-Özgür ÖZTÜRK/ ANTALYA, () - ANTALYA’da akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak, fırtınayla birleşince yaşamı olumsuz etkiledi. Özellikle Kepez İlçesi’nde etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle elektrikler kesildi, bazı evlerin camları kırılırken, inşaat halindeki bir binanın çatısı uçtu.
Gün boyu kapalı bir havanın hakim olduğu Antalya’da, saat 20.30 sıralarında sağanak yağış başladı. Özellikle Kepez İlçesi’nde etkili olan sağanak yağmurun yanı sıra saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreyi bulan fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi. Yaklaşık yarım saat etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle Varsak bölgesinde araçlar yolda kaldı, yayalar sığınacak yer aradı. Bazı evlerin çatısındaki çanak antenler ile güneş panelleri yerlerinden koptu. Elektrik kesintisinin de yaşandığı Varsak’ta yollar ise su birikintileri nedeniyle göle dönüştü.
EVİN ÇATISI UÇTU
Fevzi Çakmak Mahallesi Özgüneş Sitesi’nde ise inşaat halindeki bir binanın çatısı uçtu. Çok sayıda araç uçan çatı nedeniyle zarar gördü. Duacı Araplar Mahallesi’nde ise hortum nedeniyle bazı evlerin istinat duvarları yıkıldı, çam ağaçları yerinden söküldü. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait İtfaiye Kurtarma Ekipleri gelen ihbarlar üzerine su baskınları ve yolda kalan araçlara yardıma koştu.

FOTOĞRAFLI