RESMİ Gazete'de yayımlanan kararnameyle merkeze alınan 16 ilin emniyet müdürü arasında yer alan Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, "Nasip buraya kadarmış. Varsa tüm Antalyalılara hakkımız helal olsun" dedi.
Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameyle, 16 ay önce Diyarbakır'dan Antalya'ya atanan İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam merkeze alınırken, yerine Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Cemil Tonbul getirildi. Sağlam, twitter hesabından, "Antalya'ya kısa bir müddet için (toplam 16 ay) hizmet etmeye çalıştım. Nasip buraya kadarmış. Varsa tüm Antalyalılara hakkımız helal olsun" diye yazdı.
Mustafa Sağlam'ın yerine atanan Cemil Tonbul ise Antalyalıların yakından tanıdığı bir isim. Kentte 10 yıl görev yapan Tonbul, Manavgat İlçe Emniyet Müdürü olarak çalışırken il merkezine atandı. Burada Asayiş Şube Müdürü ve Basın Sözcüsü olan Tonbul, Havalimanından Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. 1'nci sınıf emniyet müdürü olduktan sonra 10 Mayıs 2010'da Iğdır İl Emniyet Müdürü oldu. 27 Nisan 2011'de EGM Özel Harekat Dairesi Başkanlığı görevine getirildi.
KAÇIRILAN KIZI KURTARDI
Emniyet Müdürü Cemil Tonbul'un, Antalya'da görev yaptığı 10 yıl boyunca iki kritik operasyonla yıldızı parladı.
Tonbul, Asayiş Şube Müdürü olduğu dönemde, 22 Nisan 2004 tarihinde, Alanya'da okulunun önünden 50 bin euro fidye için kaçırılan 11 yaşındaki G.Y.'nin 5 gün sonra kurtarılmasını sağladı. Küçük kızın rehin tutulduğu eve operasyon yapan Tonbul, kurtardığı kızı ailesine teslim etti.
KORSANLARI İKNA ETTİ
Cemil Tonbul'un Antalya'daki ününü artıran diğer olay ise 18 Ağustos 2007 tarihinde Ercan- İstanbul seferini yapan Atlasjet uçağının Kıbrıs'tan kaçırılması oldu. Filistinli Mommen Abdül Aziz Talikh ve Şanlıurfalı Mehmet Reşat Özlü'nün, bomba süsü verdikleri oyun hamuruyla uçağı kaçırmasının ardından pilotlar, 'yakıt bitiyor' gerekçesiyle uçağı Antalya'ya indirdi.
Bu sırada acil çıkış kapısını açan 122 yolcu atlayarak uçaktan kaçarken, olay tarihinde Havalimanından Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olan Cemil Tonbul, iki hava korsanının yanına silahsız giderek teslim olmaya ikna etti.
ANTALYA İKİNCİ MEMLEKETİ
Aslen Trabzonlu olan Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Antalya'yı ikinci memleketi olarak gördüğünü söyledi. Uzun yıllar görev yaptığı kenti çok sevdiğini ve tekrar dönmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Müdür Tonbul, "Tekrar Antalya'ya atanmak çok güzel bir duygu. Çok güzel işler yapmıştık. Değerli Antalyalılarla birlikte daha güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum" dedi.