ANTALYA'nın tarihi Kaleiçi Yat Limanı'na, 30 metre yükseklikteki tarihi surların üzerinden inecek panoramik asansör, 'selfie' meraklılarının tek adresi oldu. Kent merkezine gelen tatilci ve turistler inşaat çalışmaları büyük oranda tamamlanan asansörün önündeki seyir alanından fotoğraf çekmeden ayrılmıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 9 Ocak'ta temelini attığı ve tarihi Kaleiçi Yat Limanı'na inişi kolaylaştıracak panoramik asansör çalışmalarında son düzenlemeler yapılıyor. Kaleiçi surlarının uzandığı Tophane'den tarihi kentin 'kalbine' 30 metre inecek asansör çalışmalarıyla birlikte, Tophane 1'inci etap peyzaj düzenlemesi de tamamlandı. 16 kişi kapasiteli asansörde son kontroller yapılırken, bölge ziyarete açıldı.
Asansör önünde oluşturulan seyir alanı ilk günden tatilci ve turistlerin, kent sakinlerinin 'selfie' çekimleri için tercih yeri oldu. Tarihi surların üzerinde oluşturulan yeni seyir alanı sol kolda Yivli Minare, tarihi Saat Kulesi ve Tekeli Mehmet Paşa Camii'ni tek kare içine alan bir manzaradan başlayan ve Kaleiçi surlarını takip ederek Konyaaltı sahili ve sağ kolda kalan Beydağları'na kadar uzan geniş bir panorama sunuyor.
Tarihi Kaleiçi'ne 30 metreden yeni bir bakış açısının oluştuğu seyir alanına gelenler 'selfie'siz ayrılmazken, bu noktada Türkler ile yabancılar arasındaki davranış farkı da ortaya çıktı. Surlardan yaklaşık 10 metre Yat Limanı'nın üzerine doğru uzanan seyir alanında Türkler, önce bir yükseklik kontrolü yapıyor, ardından ayağıyla yere vurarak aynı zamanda asansörün hareket ettiği seyir alanının sağlamlığını kontrol ediyor. Turistler ise buna dikkat etmiyor.

FOTOĞRAFLI