İbrahim LALELİ- Özgür ÖZTÜRK- Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - ANTALYA'da Büyükşehir Belediyesi başkan adayları CHP'li Mustafa Akaydın Konyaaltı'nda, AKParti'li Menderes Türel Döşemealtı'nda, MHP'li Kemal Çelik de Kepez'de oyunu kullandı.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı CHP'li Mustafa Akaydın, eşi Günseli Akaydın ve oğlu Ateş Akaydın ile birlikte oy kullandı. Konyaaltı Liman Mahallesi'ndeki Bedriye Bileydi İlköğretim Okulu 1152 nolu sandıkta oyunu kullanan Mustafa Akaydın, dünyanın en iyi rejiminin demokrasi olduğunu söyledi. Sinüzite bağlı bronşit olduğunu ve sandık başına hasta olarak geldiğini belirten Başkan Akaydın, “Şimdi bizim susma, vatandaşın konuşma vaktidir. Türk demokrasisine oylarımız hayırlı olsun. Türkiyemize adalet gelsin, özgürlük gelsin" dedi. Kanser şüphesi nedeniyle geçirdiği bir dizi ameliyatın ardından sağlığının son derece iyi olduğunu söyleyen eşi Günseli Akaydın ise en iyi sonucu dilediğini kaydetti. Oy kullanımının ardından vatandaşlarla konuşarak sohbet eden Akaydın, sonuçları Güllük'teki seçim ofisinde takip edeceğini kaydetti.
TÜREL: DEMOKRASİ SINAVI
Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı AK Parti'li Menderes Türel ile eşi Ebru Türel, oylarını Döşemealtı İlçesi Altınkale Mahallesi'ndeki Yeşilbayır İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde kullandı. Okula girişte seçmenler ve sandık görevlileriyle tokalaşan Menderes Türel, 1007 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Türkiye'nin demokrasi sınavından geçtiğini belirten Türel, "Bu demokrasi sınavını halkımız en güzel şekilde sandık başında verecektir. Ben buna inanıyorum, güveniyorum. Antalya'daki seçimler hem bir demokrasi sınavı aynı zamanda bir hizmet sınavı da olacak. Ümit ederiz ki Antalya'nın bu seçimler sonunda hizmetle buluşmasını sağlayacak adayın sandıklardan çıkmasıdır. Ben bu demokrasi ve hizmet sınavını Antalya'nın birlikte çok büyük bir başarıyla vereceğine inanıyorum" dedi.
ÇELİK EŞİYLE KULLANDI
MHP adayı Kemal Çelik, oyunu Kepez İlçesi'ndeki Atatürk Anadolu Lisesi'nde bulunan 1026 nolu sandıkta kullandı. Oy kullanmaya eşi Hatice Çelik, oğulları Nebi ve Alperen Çelik ile birlikte gelen Kemal Çelik'e, MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin ve Ülkü Ocakları Antalya İl Başkanı Serkan Uysal eşlik etti. Oy kullanmak için sandık başında sırasını bekleyen Çelik, daha sonra oyunu eşi Hatice Çelik ile birlikte kullandı. Kemal Çelik, “Vatanımıza milletimize hayırlı olsun. Bu seçim gerçekten çok önemlidir. Antalya'da sakin bir seçim kampanyası dönemi geçirdik. Antalya'da yeni bir dönem başlayacak. Yeni yönetim modelimizle örnek olacağız" diye konuştu.

İL(SU/SS) (FOTOĞRAFLI)