ANTALYALI gazeteciler, bir süre önce Suriye'de kaçırılan meslektaşları Bünyamin Aygün'ün serbest bırakılması için eylem yaptı.
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin (TFMD) çağrısı üzerine Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) önünde bir araya gelen Antalyalı gazeteciler, Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün serbest bırakılmasını istedi. Aygün'ün fotoğrafının yer aldığı 'Bünyamin Aygün'e özgürlük' ve 'Gazetecileri serbest bırakın' yazılı dövizler eşliğinde basın açıklaması yapan gazeteciler, başta hükümet olmak üzere muhalefet partileri ve Dışişleri Bakanlığı'nı göreve çağırdı. Eyleme, AGC yönetimi de destek verdi.
'MESLEKTAŞIMIZ BIRAKILSIN'
Gazeteciler adına basın açıklamasını okuyan TFMD üyesi Emin Demir, "Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün, 27 gün önce görev için gittiği Suriye'de kaçırıldı. Bu tutsaklık neredeyse 1 aydır sürüyor. Meslektaşımızın bir an evvel salıverilmesini istiyoruz. Tüm yetkilileri Bünyamin Aygün'ün özgürlüğüne kavuşması için göreve çağırıyoruz. Tek amacı haber yapmak, kamuoyuna haber vermek olan gazeteciler, Suriye'de çatışmalar sürerken uluslararası hukuka uymayan şekilde kaçırılıyor, hedef alınıyor, tutsak ediliyor. Aylardır cebinde sarı basın kartı taşıyan Beşar Kaddumi'den haber alınamamaktadır. Kameraman Cüneyt Ünal aylarca süren tutsaklığın ardından pazarlıklarla salıverilmiştir. Bu kez Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün hukuksuzca hedef alınmıştır" dedi.
'HÜKÜMETİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ'
Suriye'nin gazeteciler için dünyanın en tehlikeli bölgesi haline geldiğini anlatan Emin Demir, Suriye'de 2011 yılı Mart ayından bu yana 25 gazetecinin hayatını kaybettiğini, onlarcasının da tutsak edildiğini ya da kaybolduğunu dile getirdi. Günlerce Bünyamin Aygün'den gelecek iyi haberleri beklediklerini ancak tüm girişimlerin sonuçsuz kalmasıyla Aygün'ün hayatından endişe etmeye başladıklarını vurgulayan Emin Demir, "Bünyamin Aygün'ün ailesine, sevenlerine ve meslektaşlarına kavuşması için yetkililerden yardım bekliyoruz. Arkadaşımızın acil olarak özgürlüğe kavuşması için başta hükümetimiz ve Dışişleri Bakanlığı'nı göreve davet ediyoruz. Muhalefet partilerini de bu çabaya ortak olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.
BÜNYAMİN 'DÜŞMAN', GAZETECİLER 'HEDEF' DEĞİL
Suriye'deki eli silahlı gruplara da seslenen Emin Demir, şöyle konuştu:
"Gazeteciler tarafsızdır, tek çabası kamuoyu için bilgi almaktır. Canı pahasına boynunda makine, omzunda kamera taşıyan meslektaşlarımız Suriye'deki mazlum halkın yaşadıkları dramı dünyaya duyurmak için çalışmaktadır. Bünyamin Aygün düşman değildir, gazeteciler hedef değildir. Lütfen Bünyamin Aygün'e serbest bırakın."