Erol AKKIR/ANTALYA, () - AKDENİZ Üniversitesi Tıp Fakültesi asistan hekimleri, 19 Şubat'tan itibaren süresiz grev kararı alan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi asistan hekimlerine destek verdi.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi A Blok önünde basın açıklaması yapan Antalya Tabib Odası'ndan asistan temsilcisi Aslı Bilekdemir, "Mevcut sağlık sistemi, tıp eğitimi, tıpta uzmanlık eğitimi, kötü sağlık politikası nedeniyle tarihinin en kötü sürecini yaşamaktadır. Bu sürecin en ağır faturası da asistan hekimlere kesilmiş durumdadır" dedi.
İzmir'de asistan hekimlerinin bu nedenle 19 Şubat 2014 tarihi itibariyle tam katılımla süresiz greve başladıklarını belirten Bilekdemir, "Haklı direnişleri ile hepimizin sorunlarını gündeme getiren İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki arkadaşlarımızın destekçisiyiz" diye konuştu.
Aslı Bilekdemir, İzmir'deki taleplerin Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi asistanları dahil tüm asistanların sorununu içerdiğini söyledi.

EA(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)