ANTALYA Akvaryum içindeki özel bölümde sergilenen tropik canlıların kafesleri, doğal dekor gibi gösterilen cihazlarla ısıtılıyor.
Akvaryum içine sezon başında kurulan ve dünyanın dört bir yanından getirilen tropik iklim canlılarının sergilendiği 'Fear Trophy' içinde soğuk için özel önlem alındı. 100'ün üzerinde tropik iklim canlısının yaşadığı merkezdeki özel kafeslerdeki yılan, akrep, örümcek, zehirli kurbağa ve kertenkele türleri için bilgisayar ve ısıtma teknolojisinin birleştiği özel bir yöntem kullanılıyor. Canlıların muhafaza edildiği cam kafeslerin içine kurulan ve doğal dekor gibi gösterilen ısıtma cihazları, sıcaklığı 23 ila 29 derece arasında sabit tutuyor. Gece saatlerinde eksinin altına düşen soğuk havadan etkilenmemeleri için 24 saat gözetim altında tutulan hayvanların, türüne göre kafesin sıcaklığı ayarlanıyor.
Her bölümün ayrı ayrı hava iklimlendirme cihazı ve bilgisayar kontrolü ile ısıtıldığını belirten Fear Trophy sahibi Ayhan Şentürk, "Kafesler, orada yaşayan türe ve canlıya göre faklı ısılarda tutuluyor" dedi.
Dışarıda fırtına olsa bile Fear Trophy içinde hava sıcaklığının tropik iklimleri aratmayacak derecede olduğunu vurgulayan Şentürk, "Elektrik kesintisi dahi olsa ısıtma ünitelerimiz asla durmaz. Jeneratör destekli sistemimiz 24 saat faal durumda. Tropik iklimden gelen canlılarımızı çok iyi koruyoruz" diye konuştu.
Son olarak Fear Trophy ailesine ABD'den getirilen ve 'Gila Canavarı' olarak bilinen dünyanın en zehirli 10 canlısından biri olan kertenkele katıldı.