Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - ANTALYA'da Büyükşehir Belediyesi tarafından işten çıkarılan taşeron işçilerin birkaç gün önce başlattığı eylem sürüyor. İşçiler bugün de Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yaptı ve işe geri alınmaları için toplanan 10 bin imzayı belediyeye verdi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarılan taşeron işçilerin 3 Haziran Salı günü başlattıkları eylem kapsamında, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve bazı siyasi partilerin desteklediği yeni bir eylem yapıldı. Aralarında taşeron işçilerin de bulunduğu bir grup, Kazım Özalp Caddesi'nden Büyükşehir Belediyesi'ne kadar yürüdü.
BELEDİYE ÖNÜNDE ÖNLEM
İşçiler, 'Taşeron kıyımına son, işten atılan işçiler geri alınsın' pankartı açtı. İşçiler, başlarındaki baret ve taşıdıkları dövizlerle belediye yetkililerine mesaj verdi. İşçilerin yürüyüşü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi önünde özel güvenlik görevlileri ve zabıtalar tarafından önlem alındı. Ayrıca, Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve Çevik Kuvvet ekipleri de belediye çevresinde hazır bekletildi.
YASAL DAYANAK OLMAKSIZIN İŞTEN ÇIKARILIYORUZ
İşçilerin belediye önünde son bulan yürüyüşünün ardından işten çıkarılan taşeron işçilerden Pınar Kürtoğlu, basına açıklama yaptı. Yasal olmayan yollardan işten atıldıklarını söyleyen Pınar Kürtoğlu, "Biz işçi ve emekçilerden nedenini bilmediğimiz bir intikam alınıyor. Bize hiçbir gerekçe göstermeden işten atıldığımız söyleniyor. Sadece telefon açılarak 'İşten çıkarıldınız ve işe gelmeyin' deniliyor. Gerekçesiz, kuralsız, hiçbir yasal dayanak olmaksızın ve yasal tebliğ bile yapılmadan, 'Yönetim böyle istemiş, gelen listede senin de ismin var yarın işe gelme' denilmektedir. İçeride olan maaş alacağımızın, tazminatlarımızın ve diğer yasal alacaklarımızın ne zaman ve nasıl ödeneceği sorusuna yanıt verilmiyor" diye konuştu.
TÜM YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ
Ekmek kadar onu yaratan emeğin de kutsal olduğuna dikkati çeken Pınar Kürtoğlu, "Bizler de kendimiz ve işten atılan arkadaşlarımızın emeğine de ekmeğine de sahip çıkmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi bu hukuk dışı uygulamalarından geri dönmek zorunda kalacaktır. Tüm yasal yollara başvuracağımızı, hakkımızı sonuna kadar arayacağımızı ve sonuç alınana kadar bu yoldan dönmeyeceğimizi herkesin bilmesi gerekir. Yol yakınken bu yanlıştan dönmeye çağırıyoruz" dedi.
10 BİN İMZA BELEDİYEYE VERİLDİ
Basın açıklamasının ardından aralarında sendika ve taşeron işçi temsilcilerinin yer aldığı heyet, Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüşmek için içeri girdi. İşçilerin işe geri dönmesi için toplanan 10 bine yakın imzayı belediye yetkililerine teslim eden ve işçilerin taleplerini ileten heyet çıkışta yaptığı açıklamada, 9 Haziran Pazartesi gününe kadar belediyeye taleplerinin karşılanması için süre verdiklerini belirtirken, olumsuz yanıt gelmesi halinde eylemlerini sürdüreceklerini anlattı. Daha sonra eylem sona erdi.

ÖÖ(SU/SS) (FOTOĞRAFLI)