Emre BAYLAN- İbrahim LALELİ/ANTALYA, () - HAVA sıcaklığının öğle saatlerinde gölgede 39 dereceye kadar yükseldiği Antalya'da, sahiller, havuzlar ve su parkları serinlemek isteyenlerle doldu, taştı. Sıcaklık tahminlerini yenileyen Meteoroloji yetkilileri, yarın sıcaklığın 40 dereceye yükseleceğini, hissedilen sıcaklığın 51- 55 derece arasında olacağını bildirdi.
Yaz mevsiminin en sıcak günlerinin yaşandığı Antalya'da hafta başından bu yana yükselen sıcaklıklar bugün zirveye ulaştı. Gölgede 39 derece ölçülen sıcaklık yüzde 45 nem oranıyla birlikte 49 derece olarak hissedildi. Turizm kentinde, öğle saatlerinde hayat durma noktasına geldi. Cadde ve sokaklar boşalırken, zorunlu olarak dışarıya çıkanlar da şapka ve yağmur şemsiyeleriyle güneşten korunmaya çalıştı. Bunaltıcı sıcak nedeniyle evlerde ve büyük iş yerlerinde klimalar aralıksız çalıştırılırken, kentteki enerji tüketimi de arttı. Parklarda yaşayan hayvanlar ise serinlemek için süs havuzlarına girdi.
Bunaltan sıcak hava Antalya kent merkezinde hayatı durdururken su parkları, sahiller ve havuzlar tıklım tıklım doldu. Turistler çocuklarıyla birlikte güneşin ve havuzun keyfini çıkardı. Kimileri saatlerce şezlonga uzanıp güneş banyosu yaparken, bunalanlar ise kendilerini serin sulara attı. Su parklarındaki yapay şelaleye giren turistler, buz gibi suda serinlik aradı.
Antalyalılar ise dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı'nda serinlemenin alternatif yollarını aradı. Denize girmekle yetinmeyen kent sakinleri, kabinlerde soğuk duşla bunaltıcı sıcağın etkisini hafifletmeye çalıştı. Bazıları ise soğuk su hortumlarıyla kendilerini ıslatırken, denizdeki gençler 'deve güreşi' oynadı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Antalya ve çevresinde hafta ortasından itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 - 5 derece üzerine çıkacağına ilişkin uyarısı devam ediyor. 5 günlük hava sıcaklık tahminlerini yenileyen Meteoroloji'nin son verilerine göre Antalya'da hissedilen hava sıcaklığı yarın 50 derecinin üzerine çıkacak. Cuma günü için Antalya'da en yüksek hava sıcaklığının 40 derece olması beklenirken yüzde 47'lik nem oranıyla hissedilen en yüksek sıcaklık 51 - 55 derece arasında olacak.
Ramazan ayının ilk günü, Cumartesi ise Antalya'da beklenen en yüksek hava sıcaklığı 37 derece. Gün içinde nem oranının yüzde 45'e ulaşmasıyla Antalya'da sıcaklık 47 derece hissedilecek. Pazar günü Meteoroloji, Antalya'da en yüksek hava sıcaklığının 36 derece ve en yüksek nem oranının yüzde 49 beklendiğini açıkladı. Pazar günü Antalya'da hissedilen en yüksek sıcaklık 43 derece civarında olacak.
30 Haziran Pazartesi ise en yüksek sıcaklığının 37 derece, nem oranının ise yüzde 58 olması bekleniyor. Nem oranı son 5 gün içinde en yüksek seviyeye ulaşacağı Pazartesi günü Antalya'da hissedilen en yüksek sıcaklık 49 - 52 derece arasında olacak.

FOTOĞRAFLI