Emre BAYLAN/ANTALYA, () - ANTALYA'da, sendikaların kürsü anlaşmazlığı nedeniyle iki parçaya bölünen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarından ilki DİSK, KESK ve TMMOB'a bağlı sendikalar, meslek örgütlerinin öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.
Kutlamalar için gruplar saat 12.00'dan itibaren Aydın Kanza Parkı'nda toplanmaya başladı. Antalya'da bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına yaklaşık 20 bin kişi katılırken sendika ve meslek örgütlerinin yanı sıra çevreciler, eşcinseller, kadın dayanışma dernekleri, taraftar grupları, avukatlar, gazeteciler, siyasi partiler, geri dönüşüm işçileri gibi çok farklı toplum kesimleri kutlamalarda yer aldı.
LGBT BİREYLERİ KORTEJDE
Antalya'da 1 Mayıs'ın en dikkat çekici kortejlerinden biri 'Rakı Şişesinde Balık Olsun' yazılı 'Kaleiçi Bar Çalışanları' ile gökkuşağı renkleriyle rengarenk bir kortej oluşturan LGBT bireylerinin 'Pembe Carettalar' grubu oldu. Saksafon, davul ve trompetle alana gelen KESK'e Kültür Sanat-Sen üyeleri ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri de çaldıkları marşlarla Antalya'daki kutlamanın en eğlenceli grubu oldu. CHP ise Antalya'daki 1 Mayıs kutlamalarında 'CHP Sol Cephe' isimli ayrı bir pankartla yer aldı.
GEZİ'DE ÖLENLER UNUTULMADI
Antalya'da 1 Mayıs kutlamalarında, Taksim Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Ahmet Atakan ve Mehmet Ayvalıtaş fotoğrafları taşındı. Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı ve Fenerbahçe taraftar grubu Sol Açık da kutlamalarda yer aldı.
COŞKU MEYDANA TAŞINAMADI
Antalya'da gruplar toplanma noktası Aydın Kanza Parkı'ndan saat 13.30 sıralarında yürüyüşe geçti. Sendikaların başı çektiği yürüyüşteki kalabalık Cumhuriyet Meydanı'na taşınamadı. Meydana gelen gruplar kısa süre içinde alandan ayrılırken KESK ve TMMOB kürsüden birer konuşma yaparken DİSK konuşma hakkını taşeron olarak çalışan bir kadın işçiye devretti.
Antalya'daki kutlamalarda 1000 polis görev aldı. Yürüyüş sırasında ve meydanda resmi üniformalı polisler görünmezken, alana girenlerin üst araması da yapılmadı.
Antalya'da 1 Mayıs kutlamaları yerel sanatçıların konseri ve çekilen halaylarla sona erdi.

EB(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)