İKİNCİ KUTLAMA PARKTA
Antalya'da Türk- İş ve Birleşik Kamu- İş'e bağlı sendikaların düzenlediği ikinci 1 Mayıs kutlaması ise Güllük Caddesi'nde başladı. Burada toplanan Türk-İş ve Birleşik Kamu-İş'e bağlı sendika üyeleri 'Vatan ve emek için yaşasın 1 Mayıs', 'Taşeron işçilerine kadro istiyoruz', 'Kıdem tazminatına dokunma elini yakar' yazılı pankartlar ve Türk bayrakları ile yürüdü. Yürüyüşe aralarında belediye, karayolları, güvenlik, tarım ve eğitim işçileri olmak üzere yüzlerce çalışan aileleriyle birlikte katıldı. Cadde boyunca devam eden yürüyüş, Yavuz Özcan Parkı'nda sona erdi. Burada toplanan grup, hükümet aleyhine slogan attı, çalınan şarkı ve marşlara eşlik etti. Burada Türk-İş ve Birleşik Kamu-İş temsilcileri basın açıklaması yaptı.
Türk-İş İl Temsilcisi Hacı Mevlüt Ünal, dünyada ve Türkiye'de emekçilerin kölelik koşullarında çalışmaya devam ettiğini belirterek, "Ülkemizdeki güvencesiz çalışma biçimlerine, adaletsizliklere, işsizliğe, yoksulluğa karşı çıkıyoruz. Sağlık ve eğitim, sosyal güvenlik hizmetlerinin paralı hale getirilmesine, sosyal devletin gün geçtikçe budanmasına karşı çıkıyoruz. Özgürlükçü, adaletli, barış içinde bir dünya ve ülke istiyoruz" dedi.
Birleşik Kamu-İş İl Temsilcisi Mehmet Balık ise bu yılki 1 Mayıs'ın kamu emekçilerinin ve işçi sınıfının kazanılmış haklarına karşı saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştiğini ifade etti.
Kutlamalar CHP Muğla Milletvekili sanatçı Tolga Çandar'ın konseriyle sona erdi.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, ()

ÖÖ(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)