ANTALYA'da Noel Baba Barış Konseyi tarafından, aralarında ABD, İsveç, Suriye, İran, Rusya, İsrail, İtalya'nın da yer aldığı 6 kıtadan 41 ülkenin destek verdiği Noel Baba Barış Köyü kurulacak. Ülkelere ait evlerden oluşan ve sosyal yaşam alanlarının yer alacağı köyde yılda 600 bin turistin konaklaması hedefleniyor.
Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ndeki toplantıda Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, 'Noel Baba Barış Köyü' projesini anlattı. Karabulut, proje kapsamında Kemer İlçesi'ndeki Maden Koyu'nda 285 hektar alana yüzde 10 yapılaşma oranı ile kurulacak köyde, 41 ülkenin kendine özgü mimarisinden oluşan toplam 200'er yataklı evlerin kurulacağını söyledi. Karabulut, alanda ayrıca hamam, ibadethane, amfitiyatro, konferans salonu, alışveriş merkezi gibi sosyal alanlarında yer alacağını dile getirdi.
Projenin 360 milyon dolara mal olacağını ve 24 Aralık'ta tamamlanmasını planladıklarını ifade eden Karabulut, Noel Baba Barış Köyü'nde yılda 600 bin turistin konaklama yapmasını hedeflediklerini söyledi. Kıyıya bir kilometre uzaklıkta kurulacak köyde yapılaşmanın kıyının 3.5 kilometre uzağında olacağını ve köyün görsel kirliliğe neden olmayacağını belirten Karabulut, koydaki yeşil dokuya zarar verilmeyeceğine dikkati çekti.
Köyde insanların barış içinde yaşadığı bir dünya yaratmayı amaçladıklarını aktaran Karabulut, “Türkiye barış ülkesi olacak. Dünyayı kültürel, sosyal ve inançsal tüm yönleriyle gösterecek insanlar arası barışı hedef alan bir proje ilk kez açılmış olacak" dedi.
Karabulut, ülkeler arasında Suriye, İran, İsrail, Rusya, ABD, Yunanistan gibi ülkelerin de yer aldığını anımsatarak, "Bu projede siyasi dini herhangi bir ön yargı ve amacımız yok, ülkeleri seçerken böyle bir şey düşünmedik. Dünyada bu ülkelerin bir arada olduğu başka bir proje yok" diye konuştu. Karabulut, proje maliyeti için ABD'nin önde gelen bir firması ile 10 yıllık anlaşma yaptıklarını söyledi.