Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - ANTALYA'da etkili olan sıcak hava yoğun nemle birleşince bunaltıcı bir hal aldı. Sıcaktan bunalanlar sahile ve su parklarına koştu.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Antalya'da sabah saatlerinde hava sıcaklığı 28 derece olarak ölçülürken, nem oranı da oldukça yükseldi. Yüzde 80 seviyesine yaklaşan nem nedeniyle hava sıcaklığı öğle saatlerinde 30 derecenin üzerine çıktı. Parçalı bulutlu havanın etkisiyle yüzünü göstermeyen güneş, öğle saatlerinden itibaren kendini hissettirmeye başladı. Nemin de etkisiyle hava bunaltıcı bir hal aldı. Hissedilen sıcaklık 35 dereceye yaklaştı.
SAHİL VE SU PARKLARI DOLDU
Sıcaktan bunalanlar ise soluğu deniz kenarında ve su parklarında aldı. Hafta içi olmasına rağmen sahildeki yoğunluk dikkati çekti. Tatilcilerin yanı sıra kentte yaşayanlar da serinlemek için sahili tercih etti. Kimi denize girdi, şezlong üzerinde güneşlendi kimi de sahil kenarındaki banklarda serinlemeye çalıştı. Su parkları da yerli ve yabancı tatilcilerle doldu.
HAFTA BAŞI ARTIŞ BEKLENİYOR
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Antalya'da hava sıcaklığının bu hafta mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. Hafta başından itibaren ise sıcaklıklarda artış yaşanacağı tahmin ediliyor.

FOTOĞRAFLI