ANTALYA'da öğrenci evlerinin denetlenmesi tartışmaları protesto edildi. 'AKP kalesi' adını verdikleri minyatür kaleye şut çeken eylemciler, 'AKP elini evimden çek' sloganları attı.
Kazım Özalp Caddesi'nden yürüyüşe geçen Eğitim- Sen Antalya Şubesi üyeleri, 'AKP elini evimden çek', 'Eşit, bilimsel, özgür eğitim' gibi sloganlar attı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan gruba katılanlarla eylemcilerin sayısı 250'ye ulaştı.
Üzerinde 'Kızlı-erkekli AKP kalesine gol atıyoruz' yazılı minyatür kaleye şut çeken protestocular, 'Kadınlı- erkekli direniş hatırası' yazılı perdenin önünde fotoğraflar çektirdi. Öğrenci evlerinin denetlenmesine yönelik açıklamaları eleştiren Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, hükümetin doğrudan yaşam tarzına müdahale ettiğini, baskıcı ve otoriter uygulamalara yenisinin eklendiğini söyledi.
AK Parti hükümetinin sadece kendisi gibi düşünenler için demokrasi ve özgürlük talep ettiğini belirten Sönmez, "AKP, kadını ve kadın bedenini kendi siyasal pozisyonunu güçlendireceği bir alan olarak görmekte, muhafazakar ve sözde 'demokrat' bir parti olma vasfıyla, korunduğunu iddia ettiği kadınların ve genç kızların özgürce yaşayabileceği alanları her geçen gün daraltmaktadır. Kadın cinayetlerinin, yetiştirme yurtlarında 'devletin korunmasında' taciz edilmesi haberlerinin peşine düşmeyen Başbakan, aynı evde kızlı- erkekli kalan öğrencileri ülke gündemi haline getirmektedir. AKP valilerden tutun da apartman yöneticilerine kadar kendi memuru haline getirdiği tüm kesimleri gençleri denetlemek için seferber etmektedir" diye konuştu.
Grup alkış ve sloganların ardından dağıldı.