TÜREL: HALKIMIZ İSTERSE OLUR
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, kent içinde 11.5 kilometrelik hafif raylı sistem hattının Meydan'dan EXPO 2016 Antalya'nın kurulacağı Aksu İlçesi'ne uzatılmasına ilişkin yapılan referandumda oy kullanılan mahalleleri ziyaret etti. Bunlardan biri olan Kızıltoprak Mahalle Muhtarlığı önünde kurulu referandum çadırında vatandaşlarla sohbet eden Başkan Türel, sandık görevlilerinden de oy kullanımının durumuyla ilgili bilgi aldı.
Sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Türel, Türkiye'de daha önce böyle bir referandumun yapılmadığını söyledi. Dünyadaki bütün çağdaş ve gelişmiş şehirlerde yapılacak büyük projelerin halka sorulup verecekleri karara göre hareket edildiğini aktaran Başkan Türel, "Biz de bugün bunu yapıyoruz. Antalya'nın en önemli projelerinden bir tanesi Meydan son duraktan Havaalanı bağlantısıyla beraber Aksu-EXPO Raylı Sistem Hattı'nı yapalım mı yapmayalım mı diye halkımıza soruyoruz. Yaklaşık 200 milyon lira civarında proje maliyeti var. Tabi ki bu noktada özellikle halkımızın göstermiş olduğu ilgiden memnunuz" dedi.
HALK 'EVET' DERSE GEREKENİ YAPARIZ
Referanduma beklentilerinin üzerinde katılım gözlediklerini aktaran Başkan Türel, "Halkımızın demokrasiye, katılımcı yönetime olan hassasiyetini de bu vesileyle görmüş oluyoruz. Akşamüstü 17.00'den sonra sandıklar açılacak. Eğer halkımız raylı sisteme 'evet' diyorsa biz halkımızın hizmetkarıyız, gerekeni yapacağız. Bizim bir prensibimiz var; bir projeye başlıyorken bitiş tarihini ilan ederiz, halkımız 'Evet raylı sistemi istiyoruz' dediği takdirde 23 Nisan 2016 tarihinde raylı sistem Antalyalı hemşerilerimize hayırlı olsun" diye konuştu.
HALK YÖNETİME KATILIYOR
Bundan sonra Antalya'da yapılacak büyük projeleri mutlaka halka sorarak hareket edeceklerini vurgulayan Başkan Türel şöyle devam etti:
"Halkımız bu büyük projeleri bize 'yap' diyorsa biz çalışırız hizmetkar olarak gereğini yerine getiririz. O projeleri halkımız istemediği takdirde o zaman isteyeceği diğer projelerle ilgili meşguliyetimizi sürdürürüz."
TEŞEKKÜR İÇİN GELİYORLAR
Basın mensuplarının raylı sistemin ilk etabı inşa edildiğinde halktan gelen tepkileri sorması üzerine Başkan Türel, "Bugün Antalya'da 50 bin kişi mevcut 11 kilometrelik raylı sistem hattımızdan yararlanıyor. Bugün 16 kilometre daha eklemeye çalışıyoruz ve halkımız bunu eğer uygun görürse ekleyeceğiz. Antalyalılar ilk kez böylesine önemli bir raylı sistem projesiyle karşılaştıklarında bunun nasıl bir faydası olacağını ilk olduğu için düşünememiş, anlayamamış olabilir, gayet doğaldır. Ama hizmet vermeye başladıktan sonra raylı sistemin nasıl faydalı, hayırlı bir proje olduğu halkımız tarafından da çok iyi anlaşıldı. Ama onun bir fayda sağlayacağı inşaat aşamasında bilinmiyorken tabi ki bu sıkıntılar yaşanabilirdi. Fakat görüyoruz ki bugün akşamki sonuçlar bunu zannediyorum teyit edecektir. Antalya'da raylı sisteme karşı fevkalade yüksek bir ilgi var. O altyapı çalışmaları karşısında zor duruma düşen halkımız bize teşekkür ziyaretleri yapıyor. Bunun sonuçları da sandıklarda çıkacaktır" diye konuştu.
Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, ()

FOTOĞRAFLI