Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - CUMHURBAŞKANLIĞI seçimi nedeniyle Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde oy kullanma işlemleri başladı.
Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle sınır kapılarında oy verme işlemine bu sabah 08.00'da başlandı. Oyların kullanılacağı sınır kapılarından birisi olan Antalya Havalimanı'nda biri check-in salonu, ikisi dış hatlar terminali olmak üzere 3 sandık konuldu. Bu sandıklarda, yurt dışında yaşayan ve tatil için Antalya ve çevre illere gelen veya giden Türk vatandaşları oylarını kullanıyor. Sandıklarda 5'er sandık görevlisi bulunuyor. Oy kullanma işlemleri pasaport ve TC kimlik numaralarıyla birlikte seçmen listesinde kontrolleri yapıldıktan sonra Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, Selahattin Demirtaş ve Ekmeleddin İhsanoğlu'nun fotoğraf ve isimlerinin bulunduğu oy pusulası, 'evet' mührüyle birlikte seçmene veriliyor.
Antalya Havalimanı'nda oy kullanan gurbetçi Özdamar ailesi, seçimlerin vatana ve millete hayırlı olmasını diledi. Ali- Ayfer Özdamar çiftiyle kızları oy kullanırken, oğulları ise teknik bir eksiklikten dolayı kullanamadı.
Fransa'nın Lion kentinde yaşadıklarını belirten Ali Özdamar, tatil için Antalya'ya geldiklerini ve tatilleri bittiği için dönüş sırasında Cumhurbaşkanlığı seçimi için oylarını da kullandıklarını söyledi.
Antalya'da seçimin ilk günü öğle saatlerine kadar oy kullanan sayısı 100'ü buldu.

FOTOĞRAFLI