ANTALYA'da 17 Aralık operasyonu nedeniyle eylem yapan bir grup, üzerinde oğulları gözaltına alınan üç bakanının fotoğraflarının bulunduğu sembolik dolarları havaya saçtı.
Antalya'da Halk Evleri ve Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup Cumhuriyet Meydanı'nda, 17 Aralık operasyonu ile ilgili olarak eylem yaptı. Meydana ayakkabı kutularıyla gelen eylemciler, teker teker açtıkları kutulardan çıkardıkları, üzerinde operasyonda oğulları gözaltında olan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın fotoğraflarının yer aldığı sembolik dolarları havaya fırlattı.
Eylemcilerin 'Halkın kutusu' diyerek açtıkları ayakkabı kutusundan ise yumurta çıktı. Hükümeti istifaya çağıran sloganlar atan grubun yaptığı açıklamada, operasyonun iktidar kavgası olduğu vurgulandı. Tarafların iktidar ve cemaat olarak ortaya konulduğu açıklamada, “Halka birlikte saldıranlar, birlikte öldürenler, birlikte tutuklayanlar birbirlerine düşünce adalet ve demokrasi havarisi kesildiler. Halka karşı en çirkin yalanları üretenler ahlak çağrıları yapıyorlar" ifadelerine yer verildi.
Basın açıklamasının ardından havaya saçılan ve fotokopiyle çoğaltılan dolarları, aralık ayı olmasına rağmen terlikle gezen çocuk topladı.
Açıklamanın ardından sona eren eylemi, polis, uzaktan izlemeyi tercih etti.