CHP'YE ANTALYA'DA İLK RET GELDİ

CHP, Antalya'daki 19 ilçede Büyükşehir Belediyesi için kullanılan oyların yeniden sayımı için Kepez ve Muratpaşa ilçelerinde 2, İl Seçim Kurulu ile diğer ilçelerde de 1'er olmak üzere toplam 22 itirazda bulundu. CHP’nin Antalya’da ilçe seçim kurulları ve İl Seçim Kurulu nezdinde yaptığı itirazlara ilişkin ilk karar, Kepez 1. Bölge İlçe Seçim Kurulu’ndan geldi. Kurul, Büyükşehir Belediyesi oylarının yeniden sayılmasını isteyen CHP’nin itirazını reddetti.

Antalya Adliyesi önünde başvurunun sonucunu bekleyen partililere açıklamada bulunan CHP İl Başkanı Devrim Kök, karara İl Seçim Kurulu’nda itiraz edeceklerini söyledi. Kök, “Bu böyle sürecek. 48 saat içerisinde bize dönecekler. Olumsuz bir durum olursa Yüksek Seçim Kurulu’na başvuracağız” dedi.

Antalya’da Kaş’tan Gazipaşa’ya ne kadar sandık varsa, dün itibariyle tüm sandıkların ıslak imzalı seçim tutanaklarını topladıklarını belirten Kök, “Hakkımızı talep ediyoruz. Amacımız sandıkların tekrar sayılması üzerine. Bunu başarabilir miyiz, bilmiyorum. Ama başarırsak Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Akaydın’ın 3- 4 puan önde bitireceğini düşünüyorum. CHP Antalya’da sandıkta kazandığı başarıyı masa başında kaybetmek üzere. İşin takipçisiyiz, yapılması gereken ne varsa bunu yapıyoruz” diye konuştu.

Kök, adliyede bekleyen partililere itidal çağrısında bulunurken “Dağılın demiyoruz ama CHP’liye yakışır şekilde davranacağınızı biliyorum” dedi.

Açıklama sırasında CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar’ın da yanında bulunduğu Kök, partililerden gelen, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve diğer milletvekillerini hedef alan “Diğer milletvekilleri nerede?” sorusuna “Bunu sonra daha detaylı konuşuruz ama başarısızlık üzerine siyaset yapma çabası içinde olanlara CHP’liler prim tanımaz” karşılığını verdi.

EB(HA/SSA) (FOTOĞRAFLI)