Özgür ÖZTÜRK/ ANTALYA, () - ANTALYA'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Soma'daki maden faciası nedeniyle buruk geçti.
Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciasının ardından resmi törenler dışındaki tüm programların iptal edildiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda çelenk sunuldu. Törene, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal, CHP İl Başkanı Devrim Kök, MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Şaban Uslu, bazı siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
SOMA'YA BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Törende ilk olarak Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü'nün çelengi sunuldu. Sonrasında, CHP ve MHP ile bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları çelenklerini sundu. 'Soma acınızı paylaşıyoruz' ve 'Milletimizin başı sağolsun' pankartları ile Türk bayrağı ve Atatürk posterinin açıldığı törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından sona erdi.
VALİ VE BAŞKANA PROTESTO
Tören sonrasında bir grup Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Menderes Türel'in törene katılmamasını ıslık ve alkışlarla protesto etti. Grup bir süre 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Ne Mutlu Türküm Diyene', 'Türkiye laiktir laik kalacak' sloganları attı, marşlar söyledi, ardından da dağıldı.

ÖÖ(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)