Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () - DİYARBAKIR'ın Lice ilçesinde Türk bayrağının indirilmesine tepki amacıyla Muratpaşa Belediyesi tarafından belediye binasının bulunduğu caddedeki apartmanlara dev ay yıldızlı bayraklar asıldı.
Antalya'da Diyarbakır'daki Türk bayrağının indirilmesine tepki amacıyla Muratpaşa Belediyesi'nin bulunduğu cadde, dev bayraklarla donatıldı. Belediye görevlileri tarafından caddedeki apartmanlara, belediye binasına dev ay yıldızlı bayrak asıldı. Bazı vatandaşların da evlerinin balkonuna ve camına Türk bayrağı astığı görüldü.
Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal, ay yıldızlı bayrağın ülkede yaşayan tüm insanları temsil ettiğini ve ortak sembolü olduğunu belirtti. Ay yıldızlı bayrağın ülke için can veren, hayatını ortaya koyanların akıttığı kanın sembolü olduğunu vurgulayan Başkan Uysal, “Ülkemizin tamamını temsil eden bayrağımız üzerinden siyaset yapılmasını, bayrağımız üzerinden toplumumuza hakaret edilmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Son dönemde yaşanan olaylara halkımız çok üzülmüştür. Biz de bu duygulara tercüman olabilmek için binalarımızı ay yıldızlı bayrakla donattık" diye konuştu.
Muratpaşa Belediyesi olarak vatandaşların duygularına tercüman olabilmek için caddedeki apartmanlar ile belediye binasını bayraklarla donattıklarını aktaran Başkan Uysal, bayrak konusunda hassas insanların yüreğine su serpmek istediklerini ve bu amaçla tepkilerini gösterdiklerini söyledi.

(FOTOĞRAFLI)