Tolga YILDIRIM/ ANTALYA, () - ANTALYA'da Lice'de Türk Bayrağı'nın indirilmesini protesto amacıyla düzenlenen yürüyüşe katılanlar 'Hükümet istifa', 'Tayyip istifa' diye slogan attı.
Antalya’da Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu İş), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il yöneticileri, Lice’de Türk bayrağının indirilmesine tepki amacıyla protesto yürüyüşü yaptı. İsmet İnönü Kent Meydanı’nda bir araya gelen sendika üyeleri ile partililerin yanı sıra, yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle yürüyen vatandaşlar, Atatürk posteri taşıdı. Yürüyüşe katılanlar ‘Hükümet istifa’, ‘Tayyip istifa’ sloganı attı. Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen vatandaşlar, Türk bayrağının indirilmesini ıslık ve alkışlarla protesto etti. Meydanda Atatürk Anıtı önünde dev Türk bayrağı açan vatandaşlar, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sloganı attı.
Burada basın açıklaması yapan Birleşik Kamu İş Antalya Temsilcisi Mehmet Balık, Ak Parti iktidarının her seçim öncesinde terör odaklarıyla uzlaşarak terörün bittiği imajı yaratıp, bundan da yararlanmaya çalıştığını savundu. 'Çözüm süreci' adı altında teröre verilen tavizlerin yol kesme, vergi toplama, askeri birliğin içerisindeki bayrağı indirme noktasına varan sonuçlar doğurduğunu aktaran Balık, “AKP iktidarı yaşananlardan birinci derece sorumludur” dedi.
ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş ise göndere asılan bayrağı tüm yurttaşların canı pahasına koruyacağı en büyük emanet olduğunu ve emanete hıyanet ettirildiğini belirterek, “Siyasi iktidar her ne sebep olursa olsun ortaya çıkan bu sonuç nedeniyle baş sorumludur. Hemen acilen beklemeksizin istifa etmelidir” diye konuştu. Yürüyüşe katılanlar basın açıklamasının ardından meydandan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI