İbrahim LALELİ/ANTALYA, () – 1 EYLÜL Dünya Barış Günü nedeniyle Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu yürüyüş düzenledi. Aydın Kanza Parkı’ndan başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

Ellerinde ‘Ortadoğu’da Kadınlar Katlediliyor IŞİD’tiniz mi?, Emperyalizme, IŞİD çetelerine, AKP’nin Mezhepçi ve Cihatçı Savaş Politikalarına Hayır’ pankartları taşıyan 200 kişilik grup, 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne sloganlarıyla destek verdi. ‘Katil İsrail, Filistin’den Defol, Yaşasın Halkların Kardeşliği, AKP defol bu ülke bizim’ sloganları atan yürüyüşçülere, apartmanların balkonlarından da alkışlarla destek verildi.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu yönetimi Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını grup adına yapan HDP İl Başkanı Şemsettin Kalay, “Dünyanın birçok yerinde yaşanmakta olan çatışmalar, savaşlar ve şiddet insanlığın geleceğini tehdit etmekte, insanın en temel evrensel hakkı olan yaşama hakkını elinden almaktadır” dedi. Kalay, basın açıklamasına şöyle devam etti:

“Dünya halklarının baş düşmanı ABD ve diğer emperyalist güçler önce Afganistan, Irak, arkasından Suriye’de enerji kaynaklarına ve yollarına sahip olmak için her tür oyunu oynadı, oynuyor. Emperyalist devletler ile işbirlikçileri AKP, Suudi Arabistan, Katar gibi bölge devletlerinin beslemesi ve desteği IŞİD, ÖSO ve El Nusra gibi uluslararası savaş çeteleri Suriye’yi kana buladı. Yetmedi IŞİD Rojava’da Kobane’ye saldırdı ve yüzlerce insanı katletti. Şimdiyse Irak’ta Ezidilerin kutsal kenti Şengal’de tam bir insanlık dramı yaşanıyor. Binlerce insanı katleden kadın satış pazarları kuran dünyanın gözleri önünde insanların kafalarını kesen IŞİD çetelerinin yaptıklarını dünya adeta seyrediyor. Ortadoğu halklarının bir diğer katili İsrail ise Gazze’deki katliamlarını sürdürüyor. 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısı ile ülkemizin her köşesinde barışa dair çağrılarımızı haykırıyor barış çığlıklarımızı Ortadoğu halklarının barışı ve kardeşliği için yükseltiyoruz.”

Basın açıklamasının ardından şiir ve müzik dinletileri ile Dünya Barış Günü kutlamaları devam etti.

FOTOĞRAFLI