ANTALYA'da Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in CHP'den istifasının ardından belediye meclis üyeleri Mehmet Tosun, İbrahim Akkaya ve Hüseyin Kazancı da partilerinden istifa etti.
Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tosun, İbrahim Akkaya ve CHP'li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Kazancı, düzenledikleri basın toplantısında partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. İstifa eden meclis üyesi İbrahim Akkaya, "Antalya'da CHP'nin nasıl dizayn edildiğini, bu dizaynın içinde Atatürkçü ve cumhuriyetçi belediye başkanımızın ve bizlerin nasıl dışarda tutulmaya çalışıldığını gördük" diye konuştu.
Sürecin CHP gelenekleri ve kültürüyle asla bağdaşmayan bir şekilde yürütüldüğünü kaydeden Akkaya, "Gelinen noktada Başkanımız neredeyse biz orada olma kararı aldık" dedi. Akkaya, tek amaçlarının Antalya ve Muratpaşa'ya hizmet olduğunu belirtti, istifaların bu anlamda yorumlanması gerektiğini dile getirdi.
İstifacılardan Tosun ise yaşanan sürece ek olarak CHP Genel Merkezi'nin gönderdiği bir genelgeyle 25 Ocak'ta belediye meclis üyelikleri için yapılan eğilim yoklamasının sonuçlarının da yok sayıldığını belirterek, "Bunlar hazmedilecek şeyler değildi. 17 yıllık CHP hayatımda hiçbir zaman böylesine bencilce yaklaşan bir yönetim anlayışı olmamıştır" diye konuştu.