ANTALYA Valisi Sebahattin Öztürk, İstanbul'a meyve sebze taşıyan nakliyecilere uyguladıkları kontak kapatma eyleminden vazgeçme çağrısında bulundu.
Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ne (AGC) ziyarette bulundu. Vali Yardımcısı Recep Yüksel'in de yer aldığı ziyarette AGC'nin hem bir sivil toplum kuruluşu hem de 'dördüncü kuvvet' olarak nitelendirilen medyanın en önemli temsilcisi olduğunu söyleyen Vali Sebahattin Öztürk, "Türkiye'nin yüz akı dünya şehri Antalya, ulusal ve uluslararası basında daha ağırlıklı yere sahip olacaktır" dedi.
ANTALYA NÜFUSU BÜYÜYOR
Antalya'nın bu yılki nüfus sayımına göre Türkiye genelinde 5'inci sırada yer aldığını kaydeden Vali Öztürk, bu nüfus büyümesine karşılık kentin günden güne yerel ve ulusal basında daha ağırlıklı yere sahip olacağını ifade etti. AGC'nin uluslararası projelerini devam ettirmesi gerektiğini aktaran Vali Öztürk, özellikle AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Antalyalı olmasının da iyi bir fırsat olarak değerlendirilebileceğini anlattı.
BASIN, MEDYA OLMADAN OLMAZ
Antalya'daki medya sektöründe yetenekli ve kaliteli gazetecilerin yer aldığına vurgu yapan Vali Öztürk, Antalya'nın ulusal ve uluslararası alanda kendini kabul ettirmesinde medya sektörünün önemli bir yeri olduğunu kaydetti. Antalya'nın ulusal medyanın yanı sıra yerel medya anlamında da önemli bir kent olduğunu dile getiren Vali Öztürk, "Basın, medya olmadan olmaz. Şehrimizin bütün dinamiklerinin dünyaya açılmasından dolayı medya da kendine düşen payı alacaktır" diye konuştu.
HER ŞEY ANTALYA'DAN GİTMİYOR
Nakliyecilerin eylemiyle ilgili de konuşan Vali Sebahattin Öztürk, "Nakliyecilerimizin bundan vazgeçmelerini bekliyoruz. Biz İstanbul'u buradan yönetemeyiz, onların kendilerine göre öncelikleri var. Bunun, İstanbul'a ve Türkiye'nin önemli merkezlerine fiyatlar bakımından vereceği zararlar olabilir. Böyle düşünmek gerekir. Bunun kararı bize ait değil. Biz mümkün mertebe buradaki kooperatiflerimize bunu yapmamalarını tavsiye ettik. Başka türlüsünü zaten düşünemeyiz. İstanbul şehrinin kendilerine ait sıkıntıları ve öncelikleri var, bunu görmek lazım. Biz öyle istiyoruz diye istisnalar koyarsak birçok kişi başka türlü istisnalar ister. Her şey Antalya'dan gitmiyor İstanbul'a" ifadelerini kullandı.
YENİ AGC FLAMASI HEDİYE ETTİ
Ziyarette konuşan AGC Başkanı Mevlüt Yeni ise 380 üyesiyle AGC'nin 30'uncu yılını kutlamaya hazırlandıklarını belirterek, hem ulusal hem de uluslararası alandaki çalışmalar ile Türkiye'nin ve Antalya'nın sorunlarına çözüm noktasında çalıştıklarını kaydetti. Başkan Yeni, ziyaretin anısına Vali Öztürk'e AGC flaması hediye etti.