ANTALYA Otobüsçüler Odası ile reklam sözleşmesi imzaladığı firma arasında kriz çıktı. Minibüslerin üzerine aldıkları reklamların bedelinin ödemediğini söyleyen bir grup esnaf ile firma yetkilileri, karşılıklı yaptıkları açıklamalarda birbirlerini suçladı.
Antalya Otobüsçüler Odası'na üye minibüs ve otobüs sahipleri, geçen Nisan ayında 'Medyasen' isimli firmayla reklam sözleşmesi imzaladı. Bugün reklam firmasının Konyaaltı Caddesi'ndeki ofisine gelen oda üyelerinden yaklaşık 50 kişi, minibüslerin üzerinde yaptıkları reklamların bedelinin denmediğini öne sürdü. Firma yetkilisiyle görüşmek isteyen şoförler ile ajans çalışanları arasında arbede çıktı. Olay yerine gelen polis ekipleri, firma yetkilileri ve esnafla görüştü.
Grup adına basın açıklaması yapan dolmuş şoförü Cem Özipek, 1 Nisan'da 'Medyasen' isimli reklam ajansıyla odaya ait araçların dış alanlarının reklam teşhir amacıyla kullanılmasına ilişkin bir yıllık reklam sözleşmesi imzalandığını söyledi. 200 esnafla yapılan sözleşme gereği firmanın, araç başına 1600 lirayı 4 taksitle ödemeyi taahhüt ettiğini kaydeden Özipek, firmanın ilk taksitinden sonra ödeme yapmadığını iddia etti. Antalya 11'inci Noteri aracılığıyla 14 Ocak'ta eksik kalan ödemelerin tamamlanması için ihtarname gönderdiklerini anlatan Özipek, "Çok değerli firmamız bu ihtar üzerine firmamızla hiç muhatap olmadan araçlarda reklamlarını yayınlayan üyelerimize mesaj göndermiş ve bu mesajda, oda başkanımız araçlarda bulunan reklamları söktürdüğü gerekçesiyle aramızda imzaladığımız sözleşmenin fesih olduğunu belirtmiştir" dedi.
Söz konusu reklamların firma yetkilileri tarafından bir araçtan söküldüğününün tespit edildiğini kaydeden Cem Özipek, diğer yandan firma tarafından şoförlere 21 Ocak'ta, 'Sözleşmeniz devam ediyor. Ocak, şubat, mart ödemeleriniz yapılacaktır' diye mesaj geldini, ancak yine de ödeme yapılmadığını söyledi.
"Hakkımızı istiyoruz" diyen Özipek, paralarını alabilmek için hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı.
Gruptakiler daha sonra sloganlar atarak eylemini sona erdirdi.
FİRMA İDDİALARI YANITLADI
Kalabalığın dağılmasının ardından reklam firmasının sahipleri Olgun Matur ve Eda Dolanay iddiaları yanıtladı. İşyerinde basın toplantısı düzenleyen firma sahiplerinden Matur, Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Mehmet İnce'ye gerekli ödemeleri yaptıklarını iddia etti. Başkan İnce'nin bir yıldır kendilerinden farklı isteklerde bulunduğunu ileri süren Matur, "En son yemeğe gittiğimizde Mehmet İnce bizden bir cep telefonu, 13 bin liralık kredi kartının ödenmesini ve bir araba istedi. Bunları reddettik. Daha sonra bizden 4 daire almamızı istedi. Biz de oda adına almayı kabul ettik. İnce, evleri kendisine ait şirketin üstüne almak istediğinde de vazgeçtik. Oda Başkanı Mehmet İnce'ye 170 bin lira nakit, 120 bin lira da çek verdik. Fakat daha sonra gördük ki üyelerin bir kısmı paralarını almamış" diye konuştu.
İddialar karşısında ellerinde yaptıkları ödemelere ait belgeler olduğunu ve bunlarla adli mercilere başvuracaklarını belirten Olgun Matur, işyerinin önüne gelerek slogan atılmasının siyasi gerekçeleri olduğunu iddia etti. Odanın başkan seçiminin 1 Şubat'ta yapılacağını belirten Matur, esnafın işyerinin önünde toplanmasının altında da seçimlerin yattığını ileri sürdü.
Suçlamaların odağındaki isim olan Oda Başkanı Mehmet İnce'ye ise ulaşılamadı. (FOTOĞRAFLI)