TÜRKİYE Çevre Eğitim Vakfı (TURÇEV) Mavi Bayrak Antalya Koordinatörü Lokman Atasoy, Antalya'nın mavi bayrak sayısında doygunluk noktasına ulaştığını, bundan sonraki hedefin nitelik ve kaliteyi artırmak olduğunu söyledi.

1 Şubat'ta Antalya'da toplanacak Ulusal Mavi Bayrak Jürisi, Türkiye genelinden gelen mavi bayrak taleplerini inceleyecek. Bu başvurular daha sonra Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi'ne sunulacak. Uluslararası jüri de tüm dünyadan yapılan başvuruları değerlendirdikten sonra, Mayıs ayında mavi bayrak almaya hak kazanan plaj, marina ve yatları açıklayacak.

Mavi bayrak, deniz suyunun temizliği, çevre yönetimine verilen önem, çevre bilincinin oluşturulmasına yönelik etkinlikler ile plaj veya marinayı kullananların ihtiyaçlarına cevap verecek donanım ve güvenlik gibi birçok kriterin yerine getirilmesiyle veriliyor.

ANTALYA DÜNYANIN ZİRVESİNDE

383 plaj, 21 marina ve 13 yat ile Türkiye mavi bayrak sayısında dünya sıralamasında İspanya ve Yunanistan'ın ardından üçüncü. Antalya ise 197 plaj, 6 marina ve 5 yat ile hem dünyanın hem de Türkiye'nin en fazla mavi bayrak sahibi kenti olarak zirvede bulunuyor.

ÖNCELİK SAYI DEĞİL KALİTE

Antalya'nın mavi bayrak konusunda belirli bir ivme yakalayıp doygunluk noktasına ulaştığını dile getiren TURÇEV Mavi Bayrak Antalya Koordinatörü Lokman Atasoy, "Hedefimiz sayıyı çok artırmak değil, niteliği artırmak. Biz kriterlerin de üzerinde uygulamalar bekliyoruz. Bizim için öncelik sayı değil, kalite, hizmet, nitelik" dedi. Antalya'da kaç mavi bayrak başvurusu yapıldığı konusunda bilgi vermeyen Atasoy, bu sayının uluslararası jürinin ödülleri açıklamasıyla ortaya çıkacağını söyledi. (FOTOĞRAFLI)